PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619763
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

11

ocenił(a) film na 10

Gdybym mogłą dałabym nawet 11.Jeden z najlepszych filmów ostatnich lat.Niektórzy mogą twierdzić,że dialogi są kiepskie,a sceny brutalne,ale ludzie,to czarna komedia w stylu Tarantino.Czego Wy się spodziewaliście?,,Na zachodzie bez zmian"?

ocenił(a) film na 10
elena3

100, ba 1000% racji ! to JEST CZARNA KOMIEDIA !

ocenił(a) film na 10
frost19

Niestety niektórzy nie znają się na czarnym humorze.Szkoda.Pozdrowienia.

ocenił(a) film na 7
elena3

jak jestem wielkim fanem tarantino i bardzo lubie czarny humor to ten film byl dla mnie niestety bardzo slaby:/

ocenił(a) film na 10
maciejgr

Mnie się bardzo podobał. Zwłaszcza scena ,,włoska" i ta w pubie.Pozdrowienia.

ocenił(a) film na 9
elena3

Popieram! Film świetny, a brutalność uzasadniona. Niemców jakoś "specjalnie nie kocham" cholernie delikatnie mówiąc. "Oczy mi się paliły" w końcowych scenach filmu :D

ocenił(a) film na 10
louidzi

,,Paliły" i to dosłownie:-))))
Cudowny.Jesdno mnie tylko zastanawia.Jeśli w planie A na premierę filmu miał pójść Hugo to przecież wszyscy by poznali,czyż nie?

ocenił(a) film na 9
elena3

Hugo? Który to bohater? bo nawet sobie zapuściłem na chwilę film i nie natrafiłem na bohatera o tym imieniu, a tak dawno oglądalem ten film, że tez nie pamiętam.

ocenił(a) film na 10
louidzi

Hugo Stiglitz.

ocenił(a) film na 9
elena3

nie został zaproszony, Szeregowy Frederick Zoller rozmawiał z reżyserem Goebelsem (czy jakoś tak) przy stole, że sala nie pomieści wszystkich, których chcą zaprosić, dlatego pojawią tylko "wybrani" :p

louidzi

coo? w planie A było że 3 osoby z bękartów znające niemiecki idą na film... niestety Hugo został zabity w barze ;/ myślę że miał jakieś przebranie bo skoro ten ss-man z pubu go nie poznał.. /?

użytkownik usunięty
maciejgr

Jak można uważać się za fana Tarantino i dawać jego filmowi 2 ?

ocenił(a) film na 7

:P mozna jesli film jest po prostu slaby:P

ocenił(a) film na 1
maciejgr

Zgadzam się. Czy fan to musi być ogłupiały nastolatek/nastolatka z wilgotnym kroczem, bałwochwalczo wpatrzy/a w idola.
Nie jestem fanem, choć uwielbiam Pulp Fiction i Wściekłe psy. Ale zgadzam się z oceną Bękartów - mimo blichtru i aktorskich wyczynów - film słaby, przewidywalny, głupawy. I niestety - dla mnie z ww. przyczyn nudny.