PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619712
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

2/10

ocenił(a) film na 2

Totalne nieporozumienie . Film nie dość że propaguje przemoc to jeszcze nie ma sensu i składu .
Co to miało być ? Komedia wojenna ? Przecież to było porażająco nudne , nic się nie działo , do
Parszywej dwunastki czy Tylko dla orłów lata świetlne . Kino dialogu ? W tej chwili nie jestem w
stanie sobie przypomnieć żadnego cytatu z tego filmu (a oglądałem kilka dni temu). O tym że to
nie poważne kino wojenne chyba mówić nie muszę jak również o tym że propaguje przemoc . I
żeby nie było - oglądałem WSZYSTKIE filmy Tarantino .

ocenił(a) film na 10
Gimbojaszczur_Krol

Pierwsze zdanie jest sprzeczne z ostatnim... ponieważ czego się spodziewałeś po Tarantino.
A i mam pytanie do ciebie jaki film zasługuje na ocene powyżej 4/10 (i mam nadzieje że nie będzie to Avatar lub Titanic)
.

ocenił(a) film na 9
mic_sz_2

sensu i składu??? jest to alternatywna wizja Tarantino na zakończenie II wojny światowej opleciona w wątki poboczne, które tworzą bardzo oryginalny klimat. Antynazistowskie klimaty równoważy humor, który w połączeniu z bardzo przemyślaną fabułą i grą aktorską tworzy coś co ma naprawdę niepowtarzalny klimat

ocenił(a) film na 9
DRSHWDP

Kropka.

ocenił(a) film na 9
DRSHWDP

szkoda sobie strzepic jezyka na tego...tego ... trolla:P

ocenił(a) film na 9
Skowron91

przepraszam -jezyk- nie jezyka:P

użytkownik usunięty
mic_sz_2

co Ty, nie odpowie Ci na to pytanie. Ten typek wchodzi na stronę każdego filmu ogólnie uznanego za dobry i specjalnie (chyba ze złości, nie wiem) wstawia im 1,2 czasem (rzadko) 3. Nudzi sie chlopakowi i chce ludzi troche powkurzac i tyle. Jak dla mnie większości tych filmów nawet nie widzial

Gimbojaszczur_Krol

Masz całkowitą rację :)

ocenił(a) film na 2
Gimbojaszczur_Krol

Nie lubie propagowania przemocy w filmach. Kto jest dobry i zły to kwestia umowna - natomiast cały "warsztat" mówi za siebie :D

Gimbojaszczur_Krol

Jest sens, jest skład... są jedynie "zakłócenia w odbiorze" czyli, krótko mówiąc i nie ujmując nic nikomu - braki ze zrozumieniem w temacie... Pozdrawiam ;o)

ocenił(a) film na 9
Gimbojaszczur_Krol

i w innych filmach Tarantino nie raziła cię bezsensowna przemoc???
kolejny, który powinien przerzucić się na coś lżejszego, może MUMINKI?!?

Gimbojaszczur_Krol

No to przepraszam, ale Bękarty miały tych nazistów głaskać? Racja, Niemcy przecież byli tacy pobłażliwi w stosunku do Żydów :)

CeeTallis

Jednak jest to dość mocno niesmaczne. Nie ze względów estetycznych. A ów niesmak zasłania niewątpliwe filmu zalety.

Elilia

Niesmaczne?! Niesmaczne to są wszystkie części piły, hostele i inne paści z piłami mechanicznymi w tytule. Tu nie było nic niesmacznego, zresztą, każdy chyba wie, jak wyglądają filmy Tarantino. I chwała mu za to.

CeeTallis

Ja mówię o tym, że niesmaczne jest traktowanie w taki sposób niektórych tematów. Choćby zabijanie Niemca kijem, przedstawione jakoby by to była zabawa również w pojęciu autora.

Elilia

cały Tarantino, nie ma się czego czepiać. Albo się lubi jego filmy albo nie. Pozdrawiam, do widzenia, idę na melanż :)

ocenił(a) film na 10
Gimbojaszczur_Krol

Rozbawiła mnie Twoja opinia ;)
I ten motyw Elilia z "niesmacznym" też :D
Panie Tarantino - Pańska twórczość jest "niesmaczna"!
Yummie i na zdrowie! :D

ocenił(a) film na 10
Maggie_Madison

LOL , zalozyciel tematu to jakis NOOB, wystarczy zerknac jak ocenia filmy ;)