PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619895
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Nie wiem czy zauwazyliscie, lecz wychwycilem taki pewien błąd powiedzmy w faktach fabuły, otóż, Hugo Stiglitz, wiadomo z czego słynie w filmie, jest podobno znany przez kazdego niemieckiego zolnierza, a co dopiero wysokiej rangi oficera itd, Hans Landa zastając go martwego odrazu powiedzial :hmm Hugo awansowales: Hugo byl w gazetach mial byc przykloadem dla innych niemcow jak tacy ludzie koncza, zabijajac oficerow itp. TO PYTAM : Jakim cudem podczas dosyc dlugiej sceny w barze podcas gdy brytyjski szpieg Hugo, jeden z bekartow i neimiecka aktorka, Niemiecki oficer wysokiej rankgi z czerwona przepaska na ramieniu ze sfastyką nie rozpoznał HUGA? HMMMMMMMMM?! Błąd wg mnie totalny.

ocenił(a) film na 10
emel3323

Też o tym myślałem. Ale można wsiąść pod uwagę że akurat ten oficer akurat go nie poznał. Wiesz to jakbyś wiedział jak wygląda słynny morderca ale jak zobaczysz kogoś podobnego w stroju policjanta to nie lecisz od razu tego zgłaszać. No i trzeba wziąć pod uwagę że Hugo urósł do rangi legendy że nikt sie go w takim barze nie spodziewał ... Na pewno jest to dziwne ale nie niemożliwe. Dziwniejsze jest to (o ile dobrze pamiętam) że Hugo miał iść do tego kina (chyba bo już trochę temu to widziałem) :-)

ocenił(a) film na 9
szczepan600

w filmie jest dość sporo uproszczeń fabularnych i nie ma sensu ich wyłapywać bo nie po to był tworzony ten film żeby był realistyczny w 100%
jednak akurat ta scena wydaje mi sie logiczna. nie sądzę żeby zdjęcie Hugo gościło w gazetach, a raczej tylko jego pseudonim, strach przed czymś czego sie nie widziało jest jeszcze większy. Hans mógł go poznać bo jak wspominał przesłuchiwał wszystkich ludzi którzy przeżyli spotkanie z bękartami (znaczek na czole)

ocenił(a) film na 10
yasiv

FIlm jest dla mnie bardzo dobry i podobal mi sie, ale jednak w gazetach był bo jest scena w ktorej jest pokazana niemiecka gazeta i jego zdjęcie i zdjecie zamordowanych dlatego nabiera to takiego dziwnego przebiegu sytuacji ;)