Moim zdaniem świetny film!!!! daje mu 8.5/10. To było ogolnie a teraz szczególy warte wyróznienia:P Genialna gra aktorska Christopha Waltza (maja rację żeby nominować go do oskara)oraz Brada Pitta (porównywalna z rolą w Fight Club)szczególnie akcent Brada mistrzostwo!!! ciekawy film jeżeli chodzi o fabułę, nic nie było przewidywalne. zauroczyły mnie sceny stylizowane na Sergio Leone:D i muzyka,w ktorej dało sie uslyszec fragment utworu Bethowena Dla Elizy. I co najwazniejsze i to za co kocham Trantino zabawa z widzem szczegolnie ostatnia scena GENIALNE:D Ogólnie polecam obok tego filmu nie mozna przejsc obojetnie chociaż nie był to najlepszy z filmow Quentina. a i jeszcze jedno ucieszylo mnie to ze angielski to nie był głowny jezyk a niech sobie amerykance poczytaja literki w dole ekranu chociaż raz:P
Oni z reguły są leniwi,a propo Pitta zagrał poprawnie ale nie rewelacyjnie,trzy najlepsze jego role:Wywiad,Sewen no i chyba zyciowa 12 małp,niezłego czubka tam zagrał :)
wiesz kazdy ma SWOJE zdanie:P zapomnialam o seven tu sie zgodze zagral swietnie:P ale 12 malp czy ja wiem osobiscie to nie moj typ jezeli chodzi o filmy a jego gra tam nie zachwycila mnie byla ok.