Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622379
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Dla mnie 9/10

ocenił(a) film na 10

Świetny film :]
Plusy:
-gra aktorska(Brad Pitt,Christoph Waltz)
-muzyka
-budowanie napięcia
-scena końcowa w kinie i wykonanie arcydzieła przez Aldo
-zdjęcia
-fabuła
Minusy:
-dla mnie minusem jest to że za krótki :]
-Mało Bęakrtów

ocenił(a) film na 10
danio344

Aha i mógł by mi ktoś odpowiedziećna pytanie, czy Omar i Danny przeżyli czy nie?

ocenił(a) film na 10
danio344

To wie tylko Quentin, no ale mam nadzieję, że tak ;-P

ocenił(a) film na 5
Vikejs

Muzyka to była fajna w trailerze, natomiast w filmie było jej tyle co "Bastardsów", czyli nic. Co do tego, że niby był za krótki, ja odczułem zupełną alternatywę - dla mnie był za długi. Dlaczego? Za dużo gadania, za mało "czynów". Wiem, ze dialogi to specjalnosc filmow Q.Tarrantino, za co go niezmiernie cenie, scena z Pulp Fiction, podczas której Tarrantino trzyma kawę i ją zachwala - mistrzostwo świata! Natomiast co za dużo to niezdrowo, oj niezdrowo ;)

użytkownik usunięty
danio344

faktycznie, jedyna wada filmu bylo za malo bekartow w akcji i za duzo niepotrzebnej gadaniny no i troche przydlugi i nudny watek z ta laska co sie msci( jeszcze romans, bleee), ale jezeli chodzi o reszte to jak najbardziej na plus wrecz zajebisty wypasiony duzy jak stodola, tlusty plus, wg. mnie Waltz, Pitt i Roth najlepsi..

ocenił(a) film na 10

Mam pare pytań i czy ktoś mógł by mi odpowiedzieć?
1.Czy wie ktoś jaka muzyka to jest kiedy Donny i ten drugi atakujątych żołnierzy ochraniających loże Hitlera?
2.O co chodziło z tym przypaminaniem sobie jak torturują Stiglitza?
3. I czy ktoświe dlaczego scena kiedy Hirschberg biegnie z karabinem została ucięta?