PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619712
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Mogę wiedzieć? przecież przez kupę czasu był w top 100 :(

ocenił(a) film na 8
dejwid_filmweb

Standaryzacja gustu filmowego, trolling, pseudointelektualiści i ludzie, którzy sądzą, że są super bo "mają własne zdanie".

ocenił(a) film na 10
dejwid_filmweb

dlaczego? poniewaz ludzie oceniaja ten film jako wojenny... jezeli ktos chociaz troszke zna kino Tarantio to ocenia ten film w zupelnie innych kategoriach. Ale powiedz to pseudo znawcą, ktorzy uwazaja ze film jest beznadziejny bo fabuła nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. oczywiscie ze nie ma, dlatego nie mozna traktowac bekartow jako film wojenny!

frost19

Ten film to czarna komedia i tego się trzymajmy. ;)
Ode mnie 10/10

ocenił(a) film na 1
dejwid_filmweb

Bo jest po prostu słaby i nie zasługuje na to miano. Dałbym mu ocenę może 5, lub 6, ale po prostu nie mogę i muszę dać 1/10, bo ma zdecydowanie za wysoką ocenę i to bardzo... Bardzo się z tego cieszę, że wyleciał z top 100 i z tego, że ma ocenę poniżej 8,0. Jak będzie miał poniżej 7,0 to będe w 100% zadowolony. Nara

patrykstudia

Dlaczego? Dlaczego ten film jest ''słaby''?

ocenił(a) film na 1
Niepotrzebny

A ja powiem szczerze nie zrozumialem go totalnie, ba nawet nie obejrzalem do konca ( po 30 min. wylaczylem). nie rozumiem go moze dlatego, ze nie rozumiem logiki jaka kieruje sie tarantino. Jedyny jego film ktory moze nie tyle polubilem co obejrzalem do konca i byl w miare przyzwoity to "od zmierzchu az po swit" moze ze wzgledu na dialogi. Wedlug mnie 1/10, nie rozumiem podejscia humorystycznego do II wojny swiatowej.

maciek86_filmaniak

Czego ty nie zrozumiałeś w tym filmie?
Boże, jak tępym trzeba być, żeby nie zrozumieć tak prostego filmu?

ocenił(a) film na 1
Niepotrzebny

Mialem ci nie odpowiadac, ale co tam spoleczenstwo trzeba edukowac
widzisz jedni tylko popijaja kawe inni sie nia delektuja. zrozumiales analogie czy masz za daleko do łba

maciek86_filmaniak

Na końcu stawiamy znak zapytania, jeżeli zadajemy pytanie.
Społeczeństwo trzeba edukować.

ocenił(a) film na 1
Niepotrzebny

genialna riposta. jak nie ma sie nic do powiedzenia to trzepiamy sie znaków interpunkcyjnych albo gramatyki. eee

maciek86_filmaniak

To nie miała być riposta.

ocenił(a) film na 9
maciek86_filmaniak

"aż po świt"? XD

ocenił(a) film na 9
Niepotrzebny

Bo to fan Avatara.To wszystko tłumaczy. Za mało niebieskiego w filmie i chłopka od razu się buntuje.Jak można go winić? XD

justareader

To przykre, że dzisiejsze społeczeństwo jest zapatrzone w Avatary, Step upy, Transformersy...

ocenił(a) film na 10
Niepotrzebny

zgadzam się w 100%%% to przykre...:( wkońcu to dzieciuchy wychowane na pokemonach....żal takich

patrykstudia

Ale debilną rzecz zrobiłeś. Dawanie oceny żeby zaniżyć średnią bo film według nas na nią nie zasługuję jest po prostu głupie i dziecinne. Niestety to częste i później się wszyscy dziwią że ranking jest słaby.

ocenił(a) film na 1
neo_angin

Jest to jak narazie jedyny film, któremu dałem 1, bo jest aż tak zawyżona ocena. Zazwyczaj podwyższam\obniżam swoją ocenę o 1 - max 2, ale ten film stanowi wyjątek. Z resztą sam decyduje jak oceniać filmy i mam do tego pełne prawo...

patrykstudia

No dobra ale to nie jest raczej film z zawyżoną średnia:

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0361748/
Rotten: http://www.rottentomatoes.com/m/inglourious_basterds/

Jednak ten film jest dobry aczkolwiek TOBIE mógł się nie podobać.

ocenił(a) film na 9
patrykstudia

Ojej,faktycznie masz do tego prawo. Pytanie co tak bardzo w tym filmie Ci przeszkadza? Fatalne wykonanie,pomysł itp czy może brak niebieskiego????

ocenił(a) film na 10
patrykstudia

da mama bułeczke da pajacu

ocenił(a) film na 10
patrykstudia

Jesteś palantem, jeśli w ten sposób oceniasz filmy. Powinni Ci usunąć konto.

ocenił(a) film na 10
patrykstudia

Ok, przeczytałem, że to pierwszy film, z którym tak zrobiłeś. To i tak głupie. A film jest specyficzny. I tyle.

ocenił(a) film na 8
dejwid_filmweb

ponieważ mało osób którzy oglądają filmy je potem ocenia ;((