PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619808
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Nie oszukujmy się, filmy Tarantino trzeba "poczuć" żeby je zrozumieć. Ktoś,
komu je się nie podobają nigdy się do nich nie przekona a kto już obejrzy
choć jeden film Quentina od razu zakocha w jego twórczości :) Także kłótnie
na temat Tarantino i jego twórczości są całkowicie bez sensu, jedni będą
uważać że to idiota i kręci gnioty a drudzy będą uważać go za geniusza i
tyle w temacie

ocenił(a) film na 7
Californicated_91

Czy kreci gnioty nie wiem,ale wszystko na jedno kopyto owszem.

użytkownik usunięty
Californicated_91

to może najpierw poczytaj o "wielkim" Tarantino troszke:
http://www.filmweb.pl/Czytelnia+FILMu+O+ameryka%C5%84skich+przer%C3%B3bkach+znan ych+film%C3%B3w,News,id=58060
Cytat:
"W Stanach tego typu poczucie wstydu zdaje się nie istnieć. Co można połączyć z tezą, że Ameryka w ogóle nie posiada własnej tożsamości – jest zlepkiem, a właściwie supermarketem idei, pomysłów, symboli kupionych, ściągniętych bądź zaimportowanych z całego globu. Dlatego Tarantino może kraść, ile wlezie z kina wszystkich kontynentów, i z tych ukradzionych elementów budować swój świat – nikt mu z tego powodu zarzutów nie czyni. Przeciwnie – skwapliwie rozgrzesza się sprytnego amerykańskiego "dzieciaka". Gdyby był twórcą europejskim, nie uszłoby mu to na sucho, nawet w dobie postmodernizmu. W końcu pokrewny mu artystycznie Francuz, Luc Besson, traktowany jest przez krytykę surowiej i bez estymy, jaką darzy się Tarantina. " autor: Bartosz Żurawiecki

Nie uważam ani, że jest geniuszem, ani ze kręci gnioty. To zwykly rezyser ktory robi troszke inaczej filmy niz wiekszosc dlatego tak ludzie roznie o nim mysla.

ocenił(a) film na 8

W filmach Tarantina co rzuca się w oczy to przeważnie to, że zawsze cechy obydwu płci np mężczyzn są zaostrzone- niby ze wszyscy to nagle twardziele a kobiety do demony seksu, chyba są odzwierciedleniem marzeń każdego faceta i to jest ta specyfika humoru ;) Filmy te mają na celu bawić, nie są zbyt głębokie masz racje, a poza tym Tarantino wcześniej był zwykłym pracownikiem wypożyczalni kaset video, naoglądał się masę filmów :)

ocenił(a) film na 5
Californicated_91

Uwielbiam "Pulp fiction", "Kill Billa" i "Wściekłe psy". Lubie Tarantino nawet, jako aktora. Ale uważam, że "Bękarty wojny" to jeden z jego najsłabszych filmów jakie widziałem. Jest ostro przereklamowany, poza kreacją ss-mana psychopaty... Każdemu wybitnemu reżyserowi przytrafia się wpadka albo słabsze momenty.

ocenił(a) film na 9
Brynio79

@arpa16

Nie jestem jakimś wielkim ekspertem kina ale zdaje mi się że właśnie
geniusz Tarantino polega na tym że bierze przykłady(no dobra chamsko zżyna)
z innych filmów i stara się to wszystko jakoś sensownie ułożyć w swoich
filmach. Oczywiście takie jest moje zdanie, mogę się mylić tak jak
wcześniej wspominałem ;)

@Brynio_79
To już zależy od gustu, mi tam film się podoba(lubie produkcje osadzone w
realiach II WŚ) i uważam go za najlepszy film od czasów Pulp Fiction.

Tarantino zyskał by w moich oczach gdyby stworzył film w realiach gangsta
najlepiej żeby film miał akcję w Los Angeles(tak jak Wściekłe Psy i Pulp
Fiction) Tylko czy stać go jeszcze na taki wysiłek?