PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619850
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Jest, ale za humor. Parę scen mnie mocno rozbawiło np. kiedy Pitt mówi Bonziorno, czy też znaczek na pamiątkę.
Ogólnie film marny, mocno syjonistyczny. Wątek Soszany, czy jak się tam pisze był całkowicie nie potrzebny. Powinien być wątek Bękartów cały film. Wolałbym żeby to byli Anglosasi a nie Żydzi, ale cóż... taka dzisjesza moda...
Ogólnie to mogę polecić obejrzeć sobie na raz i tyle.
3/10

ocenił(a) film na 5
Alex_Tyler

Gdyby nie było wątku Shoshanny , a akcja skupiała się tylko wokół bękartów narzekałbyś że w tylko rozpierducha i nic więcej.
"Wolałbym żeby to byli Anglosasi a nie Żydzi"- cóż tak chciał Tarantino i tego nie zmienisz. A może masz jakieś uprzedzenia wobec żydów lub masz względem nich jakieś kompleksy? Ogólnie bardzo mierna krytyka.

Ricz_Forrester

Ech jasiu srasiu- widzę że totalnie nie wiesz o czym piszesz. Ricz ma rację- jakby w filmie pokazano wyłącznie Bękarty to byś płakał, że to nowe Transformers, bezsensowna strzelanina itp.
I ten tekst o Żydach i syjoniźmie- alex czy ty jesteś antysemitą? Po twojej wypowiedzi przypuszczam że tak.
Oczywiście genialnej postaci Hansa Landy nie uwzględniłes, no ale to chyba było dla ciebie zbyt trudne.
Moja ocena to oczywiście 10/10

ocenił(a) film na 8
ObiWanKenobi444

obi, reszta pozostałych! Nie odpowiadajcie bo to uwłacza Waszej inteligencji i obiektywizmowi.
Filmu oczywiście chłopiec nie zrozumiał ale mniejsza z tym. Jeśli macie chwilę, polecam zapoznanie się z szalonym pomysłem akcji pozbycia się janeczka i jego "niezbyt profesjonalnych" opinii z filmwebu:
Filmwebowcy, tak, wy, którzy tak samo, jak ja śmiejcie się z janeczka zwanego równie śmiesznie alexem tylerem (pfrrrhhhh...), ogłaszam zrzutkę na ipoda 4 i ipada dla tego dziwnego człowieka, dzięki któremu zawsze jest się z kogo pośmiać. jak tylko janneczek podda się dobrowolnej sterylizacji, otrzyma do rąk własnych wspomnianego wyżej ipada i ipoda od delegacji którą wybierzemy między sobą drogą losową, bo gdybyśmy wszyscy chcieli jechać żeby z niego polachać na żywo, trzeba by rezerwować ze 3 wagony w pociągu :)
dodatkowo, jeśli janeczek zacznie Was wyzywać od wieśniaków i idiotów (przejrzałem jego posty na forum, ma to dość często miejsce), od razu zgłaszajcie ticketa z prośbą o zbanowanie konta :-) To proste, przy każdym komentarzu widnieje pole "zgłoś nadużycie", można tam napisać coś od siebie....reszta jest tylko formalnością. Nie chodzi o poglądy, ale o brak szacunku dla innych filmwebowców...

Alex_Tyler

Uwaga ...
http://www.filmweb.pl/user/Alex_Tyler/films

Możecie się śmiać...
Marne prowo.

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

Janku, spytam całkiem poważnie. Co ty masz do Żydów? Przeszkadza ci w jakikolwiek sposób ich obecność w filmie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
anty_alextyler

ojtam....po prostu jest niedorosły i żenujący...;)

Alex_Tyler

Sam jesteś denny trollu internetowy. Ten film to arcydzieło.

maxior

Zapraszam na komentowanie tego szkodnika w moim blogu: http://www.filmweb.pl/user/maxior/blog/521863

ocenił(a) film na 6
maxior

Wątek tej żydówki był niezbędny,jak można pisać takie głupoty.Scena kiedy tamten żołnierz pyta"Chcecie wysłać jakąś wiadomość do Niemiec" jest genialna.Do tego momentu film był słaby.Dla tej jednej sceny można oglądać film,kiedy pali się ekran.świetne:-)