Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622561
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Odnoszę wrażenie, że każdy kolejny film Quentina jest lepszy od poprzedniego.
To chyba Hitchcock powiedział, że film powinien zaczynać się trzęsieniem ziemi, a potem napięcie powinno tylko rosnąć. I tak było!
Fantastyczny.

wildrose712

100% racji! Fantastyczna gra aktorska i karykaturalne przedstawienie postaci, historia też wciągająca. Czego chcieć więcej?

ocenił(a) film na 7
wildrose712

Jeżeli Kill Bill i Death proof są lepsze od Wściekłych psów i Pulp Fiction to ja jestem jeżozwierz...Co ta moda na Tarantino z wami robi, ludzie;]

nika87

To już kwestia gustu, bo z kolei to Pulp Fiction - to dobry film z kultowymi scenami i dialogami i piosenką "Girl you'll be a woman soon" (u Tarantino zawsze jest świetny podkład muzyczny), no ale wolę po prostu Bękarty.
Wściekłe psy - to też świetny film. Ale nie można wiecznie jeść schabowego i się nim nie przejeść, był już czas najwyższy na coś nowego. Bękarty są godnym następcą.

ocenił(a) film na 9
wildrose712

Dla mnie Kill Bill i Bękarty są najlepsze, ale zgadzam się, że to kwestia gustu. Jak by co to zawsze mogę powiedzieć, że mam zrąbany gust który jednak raczej się nie zmieni :)

Pulp Fiction i Wściekłe Psy - wiadomo kultowe, ale to słowo nigdy do mnie jakoś nie docierało. W sumie i tak są to też genialne filmy (ale ciut mniej je lubię).

:)