Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Genialny

ocenił(a) film na 9

Dzisiaj wybrałem się z kumplem na ten film do kina. Powiem jedno: genialny. Świetna gra aktorska oraz sporo tarantinowskiego pastiszu. Po seansie ludzie zaczęli klaskać. Pierwszy raz z taką reakcją spotkałem się. Polecam. 9/10

użytkownik usunięty
Ajatollach

U mnie z odczuciami bardzo pdoobnie jak i z klaskaniem :)
Miałem też już podobną sytuację w kinie na Dark knight :)

Dzis padla rowniez moja ocena, na spokojnie po 24 godzinach 9/10.
Historia prosta, a sposob jej opowiedzenia zwala z nóg. Genialny występ Christopha Waltz'a i rownie dobry występ Brada Pitta. Nalepszy film w przecigu ostatnich 6 miesiecy jakie widzialem w kinie.,,,i co niesamowite na koniec ręce same składały sie do brawa.... automatycznie.
Polecam wszystkim, film zrobiony ze smakiem zawierający dobre, małe niuanse, powodujące uśmiech na twojej twarzy w momencie ich uchwycenia.
Polecam.

ocenił(a) film na 5
Ajatollach

Ludzie chyba są idiotami jeżeli klaskają po filmie i to raczej świadczy o ich poziomie a nie o filmie.
Oczywiście nie oceniając filmu, bo go nie widziałem, ale zamierzam. I nie będę klaskać, chyba że Tarantino się pojawi w kinie.

ocenił(a) film na 10
Krenciolek

Eeee... co jest złego w klaskaniu po seansie? Ja się już nie raz spotkałem z takim obrotem sprawy, kiedy po seansie cała sala biła brawo.

ocenił(a) film na 5
MtTyrek

Po prostu to bez sensu, jeżeli na sali nie ma nikogo z obsady czy twórców film. Serio komu klaszczesz? Jak klaszczesz w teatrze to rozumiem, bo tam masz kontakt z aktorami i reżyserem, ale do napisów końcowych nie ma sensu klaskać.

ocenił(a) film na 10
Krenciolek

A co jest złego w biciu brawa??? Przecież logiczne, że nie było tam aktorów ani reżysera. Powodem tego odruchu ( bezwarunkowego :)) jest fakt że film się bardzo podobał. Ja tez biłam brawo, nie uważam że to idiotyczne. A propos pierwszy raz tego doświadczyłam w kinie :) Białystok-Helios i nie byłam jedyna.

ocenił(a) film na 10
Krenciolek

A w kinie klaszczesz, bo się naprawdę dobrze bawiłeś i nagradzasz dzieło w ten właśnie sposób. To nieistotne czy na filmie jest reżyser czy aktorzy czy kto inny kto film współtwożył. Klaszczesz razem z innymi, aby potem mógł ktoś powiedzieć coś w stylu - "film był świetny, a na końcu cała sala klaskała". A jak coś takiego usłyszysz/przeczytasz, to już o czymś świadczy :)

użytkownik usunięty
Krenciolek

boże jaki Ty jesteś drętwy człowieku! Masz kij w dupie dłuższy niż nie jedna miotła!

ocenił(a) film na 5

Słabiutko, idź się pouczyć obrażać ludzi i potem wróć.

ocenił(a) film na 8
Ajatollach

ja byłam wczoraj w gdańskiej krewetce i ludzie również klaskali :D nie wszyscy, ale spora większosc ;)

fakt - ręce same klaskały :D

10/10 :D

ocenił(a) film na 7
Ajatollach

A mnie się nie podobał, jak na Tarantino to nędza - dialogi fatalne.
Fantastyka na taki temat niezbyt pasuje, no i sam pomysł na film nędzny.

ocenił(a) film na 8
Arizona666

Cała Twoja wypowiedź to generalnie... nędza. Dosłownie i w przenośni. Starałeś się czy samo Ci tak wyszło?

Jeżeli masz zamiar cokolwiek/kogokolwiek krytykować to przygotuj sobie na karteczce coś co się nazywa "argumenty". Bez tego wypowiedź jest tylko masą liter które podobno łączą się w zdania.

użytkownik usunięty
allu_3

Wybitny film, Ojciec chrzestny 3 na kolanach!

ocenił(a) film na 7
allu_3

ok, sam pomysł zrzucenia żołnierzy aby siać terror beznadziejny - jakby Tarantino nie znał się kompletnie na historii i nie wiedział jak takie próby się kończyły.
Wiem że to film fantasy ale czemu Hitlera dwóch tylko pilnowało ? :D
Gestapowiec który po mowie rozpoznawał skąd kto pochodzi :D

ocenił(a) film na 9
Arizona666

arizona - jak to nie prowokacja to polecam terapie szokowa

użytkownik usunięty
Ajatollach

niektóre momenty konspiracyjne są genialne to fakt, oraz wszyscy aktorzy co sprechali po niemiecku odwalili kawał dobrej roboty, jednak ten film ma tyle do czynienia z wojna co świnia z siodłem. Cóż po seansie nie tylko ja bluźniłem na film, ale było zewsząd słychać słowa krytyki. Ten film mimo genialnych pomysłów zepsuty jest przez chorą wyobraźnie tarantino na punkcie rzeźi, w niektórych momentach brakowało by np amputować nogę aktorce i wbić jej nogę od stołu