PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619850
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

IGNORANCI

ocenił(a) film na 10

Film może nie wspaniały, ale bardzo dobry. To pozycja dla koneserów - stąd tak odmienne oceny. To nie pozycja z cyklu "Noc w muzeum" czy "2012".
Bardzo dobry i odważny scenariusz. Znakomita obsada, polot dialogów i praca kamery.
Trudno jest się do czegoś przyczepić.

Tarantino jak najbardziej ma też wpadki. Jak dla mnie np: "Od zmierzchu do świtu"
Mimo wszystko, gość jest wybitny i tak już będzie, nawet jeśli się to komuś podoba czy nie.

ocenił(a) film na 10
Tristan2212

"Od zmierzchu do świtu" to nie film Tarantiono Ignorancie :-) , owszem ma tam wkład ale to nie jego film :-). A na serio to popieram, BW to genialny film. QT bawi się tu gatunkami jak mało kto, świetne dialogi, praca kamery, aktorstwo... można tak wymieniać bez końca. Niedawno miałem ocenę 9/10 ale po obejrzeniu ponownie z okazji kupna filmu na BD podniosłem ocenę do 10. (odkryłem nowe smaczki itp.)

ocenił(a) film na 10
szczepan600

zgadzam się, świetny film!

ocenił(a) film na 10
szczepan600

W sumie niewielki. Napisał jedynie scenariusz. Ale co tam... Dobrze już, nie pokazuj tego niepokoju.

użytkownik usunięty
Tristan2212

pewnie masz racje - wlasnie co podnioslem swoja ocene o jedno oczko (8/10) - problem w tym, ze tu w tej Europie w ktorej my mieszkamy troche bardziej monumentalnie przywyklo sie traktowac II wojne i stad pewnie takie oceny ....