PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619712
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Landa

ocenił(a) film na 10

świetna postać, niezwykle inteligentna, obrazą dla jego sposobu myślenia jest niestety tak naiwne poddanie i to w czyje ręce, oraz przyjęcie takiej umowy na słowo, co prawda umowa słowna jest wiążąca wobec prawa, ale ........ :)

użytkownik usunięty
zbx

Landa, to dzięki niemu film dostał u mnie aż 2 gwiazdki. Cały film to taki poprawnie polityczny idiotyzm, ze głowa boli.

ocenił(a) film na 7

Myślę że nie rozumiesz intencji reżysera.

użytkownik usunięty
Betix

Ja rozumiem, ze filmy Tarantino mają bawić swoim idiotyzmem i absurdem, ale czemu akurat sobie upodobał żydów...

zbx

I nikt tej umowy nie złamał zauważ... Jedynie ją z lekka "przedefiniowano", żeby się Landa po wojnie "nie zagubił" w tłumie uczciwych obywateli... P.S. Nic mnie tak nie drażniło jak debilna mina Pitta i gdyby nie Landa to bym nie wytrwała do końca. Potomek Apaczów - Akuuuuuraaaaatttttttttttt....Tak się może bawić tylko Tarantino!

użytkownik usunięty
lilo_10

Pitt też mnie bardziej irytował niż bawił.

lilo_10

Pitt zagrał wyśmienicie, cały film rozbawiał swoją miną, a już najlepiej jak "mówił" po włosku XD

ocenił(a) film na 7
CeeTallis

Oczywiście. Jak dla mnie wyśmienity film o zabarwieniu nieco komediowym i tak to chyba trzeba traktować, czyli z lekką dozą humoru. Tarantino bawi się konwencją.

Betix

dokładnie, cały urok Tarantino :D

ocenił(a) film na 8
zbx

I co z tego, że umowa słowna jest wiążąca? Jak udowodnisz, że taką umowę zawarłeś? Będziesz liczył na honor drugiej osoby i że ona potwierdzi twoje słowa? Witam w prawdziwym świecie.

użytkownik usunięty
munio93

podpinam się landa mistrzostwo:)

ocenił(a) film na 9
munio93

Zauważcie, że Pitt dostał rozkaz, więc jako żołnierz musiał mu się podporządkować (chociaż zinterpretował go dość luźno).

ocenił(a) film na 9
zbx

umowa pomiędzy OFICERAMI słowna czy też nie jest umową dosyć honorową