Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622450
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Nie ma sensu chyba dużo tłumaczyć, bo kto zna Tarantino z całą pewnością uzna ten film za jeden z jego lepszych.
Świetne dialogi, świetna gra aktorów, świetnie stworzony humor sytuacyjny. Wszystko na swoim miejscu, czyli powaga tam gdzie powinna, i żart też tam gdzie trzeba.
Film trwa dobre 2,5 godziny ale nie ma żadnych powodów, żeby się na nim nudzić.
Gorąco polecam ;)

ocenił(a) film na 10
Gernisavien

Naprawdę genialny!
Nie można się na nim nudzić...
Pomimo, że akcja rozgrywa się przez np. 10 min w tym samym miejscu, nie można się zanudzić. Te sceny wciagają! Ten film jest jak gruba książka, którą można wchłonąć w jeden dzień!
Bezbłędny!

ocenił(a) film na 10
madzienia

<to pierwsze: nie można się na nim nudzić-delete!>

ocenił(a) film na 10
madzienia

Trzyma w napięciu tak że zgniotłem kartonik po popcornie nogami i przynajmniej się nie nudziłem tak jak przy "death proof". Jednak QT trzyma formę, scena ze strzelaniną w knajpce i w pomieszczeniu z projektorem sprawiła że aż nachyliłem się z fotela i siedziałem z bananem na ryju i patrzyłem na to jak na arcydzieło. Jak dla mnie bomba

ocenił(a) film na 8
Gernisavien

hej
no tak w połowie filmu. przez 15 min było nudno:):P.

a tak poza tym to oczywiście git

użytkownik usunięty
Gernisavien

Zgadzam się. Film trzyma poziom - czarny humor, groteskowe sytuacje, genialne przerysowane postacie i humor sytuacyjny, wspaniale dopasowny - te sytuacje w nieco innym kontekście czy typie filmu nie byłyby tak smieczne.
Momentami - zaciskałem pieści w napięciu a innymi padałem ze śmiechu.
Brawa za film.
Brad pitt w roli niezbyt rozgarniętego sadystycznego oficera z wysuniętą brodą - miód.
Bondziorno!!!! :D