Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Mistrzostwo!!!

ocenił(a) film na 10

Jestem fanem Tarantina a po obejrzeniu tego arcydzieła jestem jeszcze wiekszym jego wielbicielem... Stawiem go na równi z pulp fiction 10/10 nie może być inaczej. polecam wart obejrzenia prawie 2 i pól godz a człowiek ani minuty się nie nudzi

ocenił(a) film na 10
M_divine

a jakże ;]]]

ocenił(a) film na 10
M_divine

a ja wyzej niz pulp;)pulp9/10,bekarty10/10;)

ocenił(a) film na 10
M_divine

sam jestes szajs to nie jest film historyczny tylko film quentin'owski;)

jarek719

Dokładnie! Zgadzam się w 100%! Sam jesteś szajs! Czy naprawdę jesteś tak zadufany w sobie, że zupełnie nie widzisz jak bardzo cie bóg pokarał indolencją umysłową nie pozwalającą ci dostrzec niewątpliwych i nieprzeciętnych zalet tego filmu!?

'Bękarty' ogólnie jako film oceniłbym w granicach 8-9/10 ale ponieważ już dawno nie oglądało mi się tak genialnie w kinie filmu więc 10/10! Arcydzieło!

ocenił(a) film na 10
M_divine

REWELACJA, najlepszy film Tarantino, "lektura" obowiązkowa dla ludzi lubiących tego reżysera. Zdjęcia, montaż, charakteryzacja i budowanie napięcia (jak w Chapter 1) NIESAMOWITE!

ocenił(a) film na 10
Getos

a gra płk. Landa, oj Jezu, zakochałem się w tym filmie!

ocenił(a) film na 10
M_divine

Kocham ten film ! Jak nigdy nienawidziłem Pitta, tak w tym filmie mnie urzekł. Jedno słowo : Masterpiece !

darthsliwek

A jakie filmy z nim widziales? Niezmiernie mnie dziwi ta nienawisc do Pitta, przeciez facet ma na koncie swietne role.

ocenił(a) film na 4
M_divine

Nie jestem w stanie zrozumieć jak ten film można nazwać arcydziełem. A porównywanie Bękartów Wojny z Pulp Fiction uważam dla tego drugiego za bardzo niesprawiedliwe. Ja się na bękartach zawiodłem niemal w każdym aspekcie. Odnoszę wrażenie że gdyby film nie był podpisany nazwiskiem niegdyś wielkiego pana Q to ludzie nie pieliby tak z zachwytu nad nim.

Żeby nikt mi nie zarzucił brak argumentów, powiem tylko, że choćby dialogi które Q podobno potrafi pisać jak nikt inny były w tym filmie nieciekawe, nieśmieszne (film w założeniach miał być chyba śmieszny), ciągneły się jak flaki z olejem- były po prostu NUDNE!

No ale że to film Quentina to wszyscy się nim jarajmy... :P

ocenił(a) film na 8
han1138

Głupie pierdolenie. Czy film naprawde moze byc tak wychwalany tylko przez nazwisko jego rezysera? Na pewno nie!! I nie zamierzam o tym dyskutować, bo to naprawde bezpodstawne stwierdzenie. Dla przykładu powiem, że na Death Proof zawiodłem sie osobiscie (zreszta, nie tylko ja) i to bardzo. I nie pomogło nazwisko Tarantino. Tamten film ode mnie ma 4/10. Ten - 8

ocenił(a) film na 4
SEPULTURAfan

Czemu "głupie pierdolenie"? nie możesz odpowiedzieć na posta po ludzku? Pewnie że film może być chwalony tylko ze względu na osobę reżysera. Najlepszym przykładem są właśnie bękarty- oczywiście w mojej ocenie :) Także uważam że Death Proof był filmem słabym, zwyczajnie nudnym(ponownie głównie przez nudne dialogi- pozdrawiam panie :*).

W Bękartach podobała mi się obsada. Ryje poszczególnych bohaterów zapadają w pamięć bardzo sprawnie i tu dla Tarantina brawa. Ale tempo filmu, dialogi, humor, sceny akcji- to na prawdę nic szczególnego. A gdzie mu tam do Pulp Fiction i Wściekłych psów...