Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Film jest strasznie nudny,mało akcji jak na Tarantino!!A końcówka?Żenada ależ g...o wymyślił

ocenił(a) film na 10
MASTURBINHO69

Pisząc te prowokację, mogłeś sie bardziej postarać

mad_monkey

Zgadzam się. ; )

/ za krótki za krótki za krótki.

MASTURBINHO69

idź lepiej się masturbować ;-) panie masturbinio

ocenił(a) film na 7
Dorota_87

wiecie co, już rzygam tymi zachwytami nad Tarantino, zrobił 3 świetne filmy i osoby takie jak wy czczą każdy jego nowy film. "Bękartów wojny" nie widziałam, natomiast "Kill Bill" i "Deathproof" uważam za gnioty. tak samo sprawa ma się z von Trierem. Ktoś się robi modny i choćby nakręcił Myszkę Miki w kosmosie to będziecie się zachwycać , a każdy niepochlebny komentarz nazywać będziecie prowokacją.

nika87

To naprawdę zależy od gustu, nie ma uniwersalnej rozrywki - równie świetnej dla każdego, tak samo jest z filmami, reżysarami, stylem i ogólnie wszystkim. Ja na przykład lubię filmy Tarantino, są bardzo charakterystyczne i mają w sobie "to coś". Dla jednego coś będzie arcydziełem, a dla drugiego gniotem; proste. Nie oglądałam jeszcze "Bękartów Wojen", więc nie wypowiem się dokładniej na temat tego filmu, a nawet najgorsza recenzja nie powinna mnie zniechęcić przed jego obejrzeniem. ; )

użytkownik usunięty
nika87

A ja Ci powiem tak - Kill Billa uważam za wielki gniot - zero czegokolwiek co mogłby mi się spodobac, jednak bękarty to całkowite przeciwieństwo. radze obejrzeć, nic nie jest podbne do tego gniota - akcji mniej, krwi znacznie mniej, ale dużo wiecej dialogów, dobrej gry, kreacji postaci i komizmu sytuacyjnego.

Ślepyś? Bękarty mają dokładnie tą sama konstrukcję co najlepszy film QT -"Kill Bill vol.2"

użytkownik usunięty
MASTURBINHO69

Trzeba było przeczytać co to za film. Jeśli liczyłeś na film w stylu Szkalnej Pułapki to rozumeim Twój zawód. W tym filmie nie chodiz ło o zadna akcję. Ten film ma nie być kinem akcji, lecz filmem trzymajacym poziom czarnego humoru (któego nie zrozumie osoba oglądajaca komedie w stylu Polsat środa), przerysowania dobrze granych postaci (której to gry nie zrozumie fan Seagala), a przede wszystkim komizmu sytuacyjnego (w filmie typowym akcji podobne sytuacja by nie śmieszyły).
Osobiscie polecam obejrzeć Maxa Payna, tam bedziesz miał to na co czekasz - zero humoru, prosta zrozumiała akcja itp.

ocenił(a) film na 10
MASTURBINHO69

^^ Zgadzam sie z wczesniejszym przedmowca który powiedział że nie ma uniwersalnej rozrywki i każdy potrzebuje innych ,,bodźców" do poczucia rozrywki ;) ale moja opinia jest taka uważam że ten film jest niesamowity. Pierwszy raz w życiu śmiałem się na głos w kinie a zapewniam ze byłem na wielu filmach ( w tym oczywiscie duzo komedii). Film jest geniealny pod względem 4 rzeczy. 1 Niesamowity scenariusz najlepszy od pojawienia sie pulp fiction. 2 Genialne aktorstwo zwłaszcza Brad Pitt i Christoph Waltz ( scena z przedstawianiem sie po włosku poprostu powala ze wszystkiego na czym sie stoi ). 3 Genialana reżyseria pod względem posługiwania się różnymi gatunkami filmowymi. 4 Oczywiście jak przystał na Tarantino Muzyka podkreślam ze to jedyny ryżeser który najpierw wybiera muzyke a potem kręci scene ,, pod muzykę " co zresztą jak zawsze ma niepowtarzalny efekt. Ja szczerze mówiąc spodziewałem się czegos gorszego i bardzo sie ciesze że się pomyliłem co do przewidywań.