PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619763
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Swojego czasu dałam Bękartom 3* i zjechałam Tarantino na forum. Ostatnio przyjechał do mnie mój ojciec- Pan lat 57, wyluzowany rockman lat 70-tych i pewnego dnia puściłam mu "Bękarty wojny", informując Go przedtem , że mi się wybitnie film nie podobał. Szczena mi opadła jak zobaczyłam jak się zaśmiewa, aż do rozpuku... Ojciec uśmiał się setnie i stwierdził po pierwsze, że film jest fantastyczny, po drugie, że teksty są tam kultowe. Why???? Jedno mogę z całą pewnością powiedzieć, film wzbudza skrajne emocje!!!!!

mgruszecka

Film jest naprawdę dobry! Nie dziwię, że jak twój tata przyjechał to się śmiał. Historia jest wciągająca i bohaterowie są prawdziwi. Teksty są śmieszne i to trzeba przyznać! Uważam, że ten film zdecydowanie zasługuje na więcej niż 8/10

ocenił(a) film na 9
martosz345

Masz fajnego tatę, film nie może się nie podobać

lukarian1313

Zgadzam się

ocenił(a) film na 9
mgruszecka

Nie wiem co ci sięw nim nie spodobało, ale film jest zaje***ty. Zgadzam się z twoim ojcem !!!!!!!! Dlatego dałem 10/10 !!!!!!

ocenił(a) film na 2
mgruszecka

ja film obejrzałam jak był w kinach, też reakcja w stylu: co jak co, ale NA PEWNO nie lubię takich filmów. oglądam znowu wczoraj, i śmiałam się do rozpuku nie mówiąc już o tym, jakie wrażenie zrobiły na mnie niektóre sceny. zgadzam się, flm wywołuje skrajne emocje, nawet u jednej osoby. chyba wlasnie na tym polega jego geniusz

mgruszecka

Pozdrawiam tatę : D
U mnie w domu się film nie spodobał :<

ocenił(a) film na 5
mgruszecka

Cóż, fil tak jak inne Tarantino, kicz i tandeta. Są śmieszne ale tylko momentami. Nie wiem jak można uważać, że są genialne. Chyba, że ktoś uważa, że komiksy Marvela są genialne, bo na takim poziomie są te jego "arcydzieła".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
MedzikDeLow

Twoja wypowiedź świadczy o twoim poziomie, dziecko.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
mgruszecka

bo trzeba słuchać rodziców! oni mają rację!

ocenił(a) film na 6
mgruszecka

Mi sie film nie spodobal, ciezko przez niego przebrnalem i odetchnalem z ulga jak zobaczylem napisy koncowe. Aczkolwiek cala reszta w filmie stoi na bardzo wysokim poziomie, gra aktorska scenariusz etc. Wiec 6/10.

ocenił(a) film na 3
durekdurek

Kostiumy były też rewelacyjne! Ich autorką jest Anna Scheppard- utalentowana Polka.

ocenił(a) film na 10
mgruszecka

Bo Twój tata to luzak a Ty jesteś sztywniakiem?:-)

ocenił(a) film na 3
Boomslang76

Na to wychodzi.

ocenił(a) film na 7
mgruszecka

Najlepsza jest dla mnie pierwsza scena. Christoph Waltz rozkłada na łopatki resztę obsady. Obejrzałam ten film 4 razy. Teraz mogłabym obejrzeć znów ale tylko 3 fragmenty: scenę początkową, jatkę w piwnicy i finał w kinie. Reszta filmu jest tylko 'dobra'.