Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622379
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Właśnie z niego wróciłem i jestem dumny z tego, że tak genialny i kapitalny film obejrzałem właśnie w kinie a nie jak większość skurwieli z thepiratebay.

Dobra o samym filmie:
Krótko i zwięźle aby nie spojlerować... Tarantino przeszedł samego siebie serwując nam niesamowite widowisko.
-Świetne, przerysowane, komiksowe, niestereotypowe, ciekawe postacie.
-Idealnie wyważona akcja.
-Rewelacyjny koniec.
-Wiele druzgocących scen (na czele z wielką zemstą kinową
-Litry humoru wypływające z błyskotliwych i nieprzewidywanych dialogów
-Muzyka, która pasuje do filmu jak bajkowy pantofelek do stópki Kopciuszka
-i na koniec... Aktorzy... Którzy wydają się być stworzeni do ich ról

Jeszcze krócej mówiąc... Film genialny... Chociaż nie... "Genialny" to zbyt wyświechtane słowo, podobnie jak reszta przymiotników, które tu użyłem. Tego filmu nie da się opisać. Tyle rozrywki, zadumienia, zdumienia, śmiechu i emocji próżno gdzieindziej szukać. Tarantino osiągnął PERFEKCJĘ.

Najserdeczniej polecam, każdemu kto lubi dobre kino

Po prostu...
10/10

ocenił(a) film na 10
Bloody_Hell

Też byłem na pokazach w Wawie (chociaż ja z Łodzi :P) i aplaus na koniec w 100% zasłużony. Dużo momentów gdzie wszyscy się śmiali, genialne aktorstwo, świetny klimat i rewelacyjne dialogi. Polecam jak wyżej, 10/10 :)

ocenił(a) film na 8
Pawlik

byłem i ja. nie liczyłem, że film będzie tak świetny. tarantino znów w formie. po kilku filmach stylizowanych na kino klasy b, bękarty dołączają do grona filmów, w których siłą są dobrze poprowadzone postacie i dialogi. od dziś będę mówił, że tarantino to wściekłe psy, pulp fiction, jackie brown oraz bękarty wojny.

ocenił(a) film na 10
koper_6

Wolę Kill Billa niż Jackie Brown, ale I can see your point :)
pzdr.

ocenił(a) film na 9
Bloody_Hell

Również byłem na przedpremierze w Atlanticu, rewelacja 9.5 / 10.
Trzeba przyznać, że aktorzy byli dobrani genialnie, a film smieszył do łez.

Bloody_Hell

ja również się dołączam/dołaczam;p

Takich filmów to ze świecą szukać...
o tym filmie nie ma co mowic...trzeba zobaczyć..

i niestety powrot do rzeczywistosci... Teraz trzeba czekać na Machete...

ps.
mam pytanie - co wygrały te wylosowane dwie osoby na początku?

ocenił(a) film na 9
marwol85

alkohol... szkoda że ten 9 rząd jadnak znalazł bilet bo w trzecim losowaniu było moje miejsce :(

Bloody_Hell

Zgadzam się w 100%. Też byłam wczoraj na pokazie i do tej pory jestem pod
wrażeniem. Ten film utwierdził mnie w przekonaniu, że Tarantino jest
mistrzem nad mistrzami.

ocenił(a) film na 8
Bloody_Hell

W końcu w kinie była wspaniała publiczność. Oklaski końcowe to po prostu coś pięknego.

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
Bloody_Hell

Pierwszy raz biłem brawo po filmie, ale przy takim dziele i takiej publiczności nie widzę innej opcji zakończenia wieczoru. Aż serce ściska, że już po wszystkim. A winko było mocnawe (albo to ja na czczo :P).

Pawlik

oficjalnie potwierdzam - mocnawe było :)

marwol85

ja również dołączam do grona przepremierowców wczorajszego pokazu.
oklaski świadczom o wszystkim. ;)
świetne kino - już dawno nie przeżyłem takich emocji jakie obecnie mną targają.

Bloody_Hell

zgodzę się z tobą we wszystkim (może oprócz muzyki, ale mnie się nigdy nie podoba- aczkolwiek do filmu pasowała ;).
ten film jest absolutnie nowatorskim obrazem II wojny, takiego jeszcze nie było i już nie będzie- daleko mi jednak od stwierdzenia Brada Pitta (jak zwykle nie docenionego), że po tym filmie już wszystko o wojnie zostało w kinematografii powiedziane.
kreacja postaci i gra aktorska to zdecydowane zalety tego filmu, a tylko krople w morzu komplementów ;)oczywiście możnaby kilka rzeczy zarzucić ale nawet mi się nie chce- bo w końcu to na prawdę świetny film.
dodam jeszcze, że to pierwszy film tego pana, który obejrzałam do końca, gdyż za nie przepadam zbytnio (nie ten typ humoru). może tematyka tego filmu mnie skusiła, nie wiem, w każdym razie nie żałuję.
mogę serdecznie polecić każdemu.

ocenił(a) film na 10
yellowcat

Takze mialem okazje byc na tym rewelacyjnym pokazie i absolutnie zgadzam sie, ze film jest najlepsza produkcja Pana QT od czasow Jackie Brown! Nie ma co sie rozpisywac, trzeba zobaczyc, 11 wrzesnia wale na jeszcze jeden seans:)