A dla tych, którzy mają kompleksy natury historycznej, polecam Wędrówki z dinozaurami. Film świetnie zrealizowany. Doskonałe dialogi i rewelacyjna gra Brada Pitta. Ten jego akcent mnie po prostu rozbrajał. Czepiać się o historyczną nieścisłość to już lekka przesada.
Wnerwiają mnie ludzie, którzy nie potrafią podejść do czegoś z dystansem i odrobiną humoru. Przecież świat się nie zawali, jeżeli raz czy drugi ktoś nakręci film odbiegający odrobinę od faktów historycznych. To nie podręcznik do historii ani film dokumentalny, to czysta rozrywka. Ot tak, po prostu.
Jeśli zaś to jest zakłamanie historyczne, to dlaczego na ten temat nie wypowiedzą się więc nauczyciele od historii. Skoro dwugodzinna produkcja wyrządziła takie szkody w młodych niedojrzałych umysłach, powinni bić na alarm w mediach! Rany julek, toż to profanacja w najczystszej postaci!
Z filmami jak już wiadomo, jest różnie. Jeżeli komuś się nie podoba, w porządku. Ale robić problem z niczego potrafią tylko ludzie, którzy sami z sobą nie potrafią dojść do ładu. Więc jeżeli tak bardzo pragną zmieniać nasze spojrzenie na świat i na kronikę filmową, to niech zaczną najpierw od siebie samych.
Mnie tacy ludzie również wnerwiają, więc nie dziwię się Twojej wypowiedzi. Ale niestety 'misjonarzy' w naszym kraju nie brak. Jak już wcześniej się wypowiedziałem, to, że jakieś dzieciaki myślą, że zabito Hitlera to nie wina filmu Quentina Tarantino, a jedynie ich braków w edukacji, systemu nauczania w Polsce oraz braku zainteresowania książkami, bo lepszy kwejk, czy gry komputerowe. Czytanie większych treści niż na kwejku czy demotywatorach musi strasznie boleć. Potem się człowiek dziwi skąd takie tępaki jak na matura to bzdura...
Racja dobre kino w wykonaniu Quentina Tarantino przyznam też że wolałbym taki koniec wojny niż taki jaki był w którym zginęło wielu niewinnych cywili przez ziomka z śmiesznym wąsikiem chodź wszyscy zapominają że to samo robił Stalin a my Polacy wiemy o tym najlepiej.Napisałeś dobry komentarz za co składam gratulacje mam też pytanie jaką daliście ocenę.Co do filmu był bardzo zabawnie przyjemny co do ludzi komentujących filmy wielu nie wie co to znaczy puścić luz są spięci jak na kiblu dlatego tyle krytyki wśród polaków.A Koniec filmu piękny -Stworzyłem chyba arcydzieło...