Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Podczas rozmowy z moimi znajomymi odnośnie filmu, próbowali mnie przekonać do tego że "Bękarty Wojny" są komedią, za nic nie mogłem się zgodzić, przecież to Tarantino..

Do tych którzy film widzieli: "Zaliczylibyście ten film do komedii"?

ocenił(a) film na 9
Anderson

takie pytanie techniczne: przekażesz im (znajomym) argumenty z tego wątku jako własne czy też uszanujesz prawa autorskie?
Bo nie wiem, czy się wypowiadać....

ocenił(a) film na 10
Anderson

TAK!

w ogóle o to za argument ''przecież to Tarantino.. '' . Przecież Tarantino robi śmieszne filmy ;ppp

użytkownik usunięty
Tarantinka19

Tarantinka dostałeś PW ode mnie? :D
Dziwnie jest to zrobione na filmwebie w przeciwieństwie do youtube, facebooka czy last.fm. Żadnego potwierdzenia że wiaodmosc doszła czy coś :D

Anderson

W tym filmie nie ma dominanty gatunkowej: jest tu i komedia, i dramat, i thriller, i western, i political fiction.

I przestrzegałbym przed odbieraniem tego filmu jako czysto komediowego.

ocenił(a) film na 10
Gerard_Polanski

nie no 100% komedia to nie jest, oczywiście ;]

Anderson

Moim zdaniem ten film to połączenie różnych gatunków i nie musi to oznaczać,że jest chaotyczny czy nieprzemyślany, bo jest przemyślany i jeden z najlepszych filmów ostatnich lat, ale cóż złego jest w komedii...że gdyby się nazywał komedią to byłby banalny? Nic podobnego! Trzeba mieć dystans do siebie, do przywar swojego narodu, trzeba umieć rozróżniać ironiczny, zaspokajający nienawiść śmiech z zabijania wrogów od śmiechu z gry aktorskiej! Nie oceniajmy tego filmu w skali prawdziwości historycznej, i postarajmy się pomimo wrażliwości ocenić kunszt.

Anderson

Dla mnie filmy Tarantina to jest osobny gatunek, ale jak już chcesz klasyfikować tan film do jakiegoś gatunku, to jest to również po części komedia, a już na pewno nie jest to 100% film wojenny.