Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622612
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

niekwestionowana porażka, żal oglądać takie bzdury, zawsze byłam fanką jego filmów ale ten jest fatalny , te same zagrania co w kill billu czy death proof w ogóle nie sprawdzają się przy filmie , który porusza nieco poważniejszą tematykę , jaką jest holocaust. dlatego 1/10

ocenił(a) film na 9
october87

Jak dla mnie jego najlepszy film od czasów pulp fiction. Dialogi tutaj rozwalają po prostu. Źydowski oddział komandosów - zabójców. Masakra w kinie. No i po raz pierwszy zamach na hitlera się udaje i skurwiel dostaje za swoje. Panienko gdzie tu masz holocaust? Jak wogóle obozó nie pokazują,brzmisz jak te napuszone cipy z tv.
THIS IS COMEDY FOR FUCK SAKE!

ocenił(a) film na 1
Hilarious

bez panienek mi tutaj, widocznie gówno znasz się na filmie mówiąc twoim językiem, skoro to twoim zdaniem jeden z lepszych filmow tarantino. ale jak to mowia de gustibus non disputantum es, a ja dodam jeszcze ze są GUSTA I GUSCIKI moj drogi...

ocenił(a) film na 9
october87

Przynajmniej nie jestem ignorantem co jak b nie patrzeć dobremu filmowi daje 1/10... jak sie zawiodłaś to daj 4

ocenił(a) film na 1
Hilarious

będę dawała ocenę na jaką , w moim mniemaniu, film sobie zasłużył, nie podobał mi się kompletnie, z kill billa czy z pulp fiction znam prawie wszystkie dialogi, ale MOIM ZDANIEM bękarty to głupi film

ocenił(a) film na 8
october87

Tarantino już niejednokrotnie robił sobie jaja z poważnych tematów. Murzyn dostaje kulkę w łeb w samochodzie a oni sobie o kawie gadają!

Jak można?! Gdzie byli rodzice ?!

ocenił(a) film na 1
krzychun

nie wiem czy znasz historie, aleameryka podczas 2 wojny miala nas gleboko w dupie, moze dlatego quentin tak pokazal temat, w ogole nie powinien tego nakrecic. a co powiesz na wypowiedz eliego rotha , ktory obwinia nas Polaków za morderstwa na zydach? i niech nikt nie mowi ze to prowokacja, niestety niech amerykanie nie poruszaja takich tematow

ocenił(a) film na 10
october87

ach koleżanko ogarnij się, zobacz ile ten film zdobył nagród, zobacz jak wiele osób go chwali (na calutkim świecie)
Po prostu nie spodobał Ci sie i tyle, może nie ten klimat, może za bardzo powiązujesz jakoś ten film z realnymi wydarzeniami?
hm nie wiem,gdybyś może oceniła ten film po prostu jak zwykły film... to na pewno dała byś mu minimum z8 ocene...
Ja tak interesującego i tak wciągającego filmu nie oglądałem już od dawna ;)
Film oglądałem z zza ciekawiem od pierwszej do ostatniej sceny, każdy dialog, każda scena, każda gra aktorska mi sie podobała, rewelka na każdym kroku !

Dodaje go do ulub. filmów, bo zdecydowanie na to zasłużył
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
guli_radom

hm, ciekawe czemu zdobyl tyle nagród, może dlatego, że jest o żydach?? i nie jestem jedyną osobą, której się ten film nie podobał, jedynie pierwsza scena była do ogarnięcia, reszta niestety nie, chaotyczny i bez ladu i składu.

ocenił(a) film na 10
october87

No tak! Dalej, karmimy trolla!
Bzdury? :\ W sumie... wkoncu to film wojenny. A miedzy gatunkiem "wojennym" a "historycznym" nie ma rzadnej roznicy... zapomnialem :\....

Mhmm... Tarantino poruszyl tematyke holocaustu? - FacePalm. Gdzie tam za przeproszeniem byla tematyka holocaustu? W tym ze Amerykanin stworzyl oddzial zlozony z Zydow? Przewrazliwiona istota...

Dodam jeszcze, ze jesli oceniasz romanse i filmy animowane typu Shrek 2 na +9.... to sie nie dziwie ze nie rozumiesz tego filmu :-)

Nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Xedrios

nie wiem czy wiesz co w ogóle oznacza słowo holocaust a mianowicie :prześladowanie i zagładę milionów żydów przez trzecią rzeszę. nie jest ten temat poruszony w filmie? skoro tak uważasz to niestety TY nie zrozumiales tego filmu :-) współczuję Ci niewiedzy o hiostorii oraz wypaczonego gustu :-)

ocenił(a) film na 8
october87

Bękarty Wojny są tym samym co serial "Allo Allo", czy "Jak rozpętałem II WŚ" - komedią/westernem osadzoną w scenerii wojennej. Autorzy nie analizują historii, po prostu wsadzają zabawne/absurdalne kwestie w usta ludzi ubranych w mundury. To samo robił Monthy Python (skecz o Hitlerowcach) i pewnie wielu innych komików.

U Tarantno te mundury i nazwiska trzeba potraktować z przymrużeniem oka i skupić się na grze aktorskiej, dialogach, odniesieniach do pop kultury (tutaj westerny Leone - nawet jest muzyka Morricone)

Co do Twojego pytania o Rotha - mam Go w dupie, jego wypowiedz nijak ma się do filmu.

P.S Ja z kolei uważam Kill Bill za zajebiście głupi film.

ocenił(a) film na 1
krzychun

"Bękarty Wojny są tym samym co serial "Allo Allo", czy "Jak rozpętałem II WŚ " ????????? what? Ty w ogóle oglądałeś ten serial i film??? ja nie widzę żadnego podobieństwa oprócz osadzenia fabuły w czasie 2 WŚ !! no usmiałam się do łez czytając Twoje porównanie...

ocenił(a) film na 8
october87

Śmiej się z własnej głupoty. Idź oglądać film o lasce która biega w dresie z kataną i poluje na byłego kochanka.

ocenił(a) film na 10
october87

Skoro ty uwazasz ze glownym wątkiem tego filmu byl Holocaust to idz dalej ogladaj swoje romanse i Shreka :\... ja z rozpaczy chyba se Zmierzch obejrze.
Ty sie usmialas z czyjejs prawdziwej wypowiedzi? To ja Cie teraz oficjalnie wysmieje za odwolywanie się do czyichs gustów i przytocze twoje slowa ktore kontrastują z wypowiedzi na wypowiedz coraz bardziej:
"a ja dodam jeszcze ze są GUSTA I GUSCIKI moj drogi..."

Nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Xedrios

w stosunku do Ciebie i kilku jeszcze osób na tym forum wypowiem się tak : NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ, BO NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POBIJE SWOIMI ARGUMENTAMI. milego dnia ignoranci filmowi i historyczni o bardzo marnym guscie filmowym.

october87

Haha, głupiutka dziewczynko wróć do Shreka, a filmowe arcydzieła zostaw do oglądania tym co się znają na kinie. Twoje żałosne argumenty i pseudo mądre teksty typu "NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ, BO NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POBIJE SWOIMI ARGUMENTAMI" czy "ale jak to mowia de gustibus non disputantum es, a ja dodam jeszcze ze są GUSTA I GUSCIKI moj drogi..." , które używają obecnie tylko dzieciaki, próbujące pochwalić się swoja (w ich mniemaniu) inteligencja, świadczą tylko o twoim żenująco niskim poziomie. Zresztą czego można spodziewać się po kimś, kto ocenia Dzień Świra 4/10 czy Ramo Pierwsza Krew 4/10, a jakieś gówniane bajeczki anime 10/10.

ocenił(a) film na 10
0wner2

j/w :)

ocenił(a) film na 10
october87

Jeszcze się wypowiem na temat tego co napisalas... XD bo zjebalem sie z krzesla znowu.... hmm... moze trzeba to na stronie tytulowej filmu napisac?

T O N I E J E S T K U R W A F I L M H I S T O R Y C Z N Y :-)

A teraz oficjalnie skazuje Cię na wygnanie i życzę ci bogatych doznan emocjonalnych w więzieniu.

ocenił(a) film na 10
Xedrios

oj od razu widać po ocenach october ze to wrażliwa dziewczynka:)
dla niej humor to tylko podane kawe na ławe....absurd jej nie bawi..mało tego ona go nie rozumie:) choć może za daleko poszłam bo absurdu zrozumieć sie nie da...ale bawić może i to cholernie...a BW sa wlaśnie absurdalne:)
i ona ma pełne prawo dawać oceny jakie chce tylko jej argumenty sa z od dupy strony podane:)
pozdrawiam october:) tylko w sumie Twoja wrażliwość wydaje mi sie z lekka zakłamana..a jak sie czegos nie rozumie to nie trzeba od razu atakować:)

october87

october87 kup se musk, bo chyba nie masz. Ty się na filmach nie znasz i jeszcze kinomanów denerwujesz. Żeby temu filmowi dać 1/10 to trzeba być 24-letnią dziewicą, bo sama gra aktorska zasługuje na 5/10, a dochodzą zdjęcia, scenariusz fantastyczny, muzyka i dialogi. Film bardzo dobry 8,5/10.