Przed chwilą oglądałem. Niesamowity film dla Polaków, myślę że nie do zdzierżenia dla Niemców. Śmierć Hitlera, pomimo zmiany faktów historycznych jest dobrym akcentem, można się było zresztą tego spodziewać po filmie Q.T. :) Jak dla mnie 10/10 czyli Arcydzieło!
W filmie nie ma nic o Polakach. Równie dobrze, można mówić, że większość filmów o tematyce II wojny światowej jest niesamowita dla Polaków. Jeżeli Niemcy mogą czegoś nie zdzierżyć w tym filmie, to pewnie nazistów i tego, że ciągle wypomina im się wywołanie wojny.
Dokładnie o to mi chodzi, śmierć Hitlera ukazana w filmie jest dla Polaków niesamowita :)
W tym filmie ,poza grą Brada , nie ma nic niesamowitego. Ot zwykły kicz - jak krasnale ogrodowe
Zamierzony czy nie , kicz zawsze będzie kiczem.Ci co w swoich ogrodach ustawiają krasnale ogrodowe i muchomory nie tworzą sztuki ,i nie ma tu znaczenia czy mają świadomość kiczu ,czy nie
Akurat jak dla mnie gra Brada nie była w tym filmie zachwycająca, ot nazwisko żeby publikę przyciągnąć. Moim zdaniem mistrzostwo świata dla Christopha Waltza, a sam film genialny! Jak dla mnie to trochę parodia Żydów w okupowanej Europie.
Zwykły kicz mówisz...
Wątpię żeby taki film można było nazwać kiczem. Jak zawsze genialne dialogi - pierwsza scena pełna napięcia, a dalej już tylko lepiej ! Ciekawa jak zawsze fabuła - całkowicie zmieniona przez Quentina historia za sprawą małego oddziału "bękartów" - kto by takie coś wymyślił ?! Genialna rola Christophera Waltza, świetna kreacja Brada Pitta, inne bardzo dobre poboczne role. Wszystko zwieńczone wspaniałą muzyką jednego z najlepszych kompozytorów - Ennio Morricone.
Fajnie że wyrażając swoje zdanie piszesz argumenty, tworzysz zdania tak aby nie obrazić innych.
Tak powinna wyglądać twoja wypowiedź:
"Według mnie Quentin Tarantino wcale nie jest takim dobrym reżyserem, tworzy filmy całkowicie nieodpowiadające mojej osobie.Wolę trzymać się od niego z daleka. Lubię innych reżyserów takich jak..."
Pisząc pierdoły o krasnalach i kiczu tylko wychodzisz na kretyna i prowokatora, co całkowicie niszczy twoją (na pewno bardzo ciekawą i inteligentną) osobowość. Nie rób więc takich rzeczy - utwierdzaj innych że jesteś inteligentnym użytkownikiem, a nie kimś na podobieństwo kapitana orzecha i pokemonów.
To jak moja wypowiedź powinna wyglądać jest tylko i wyłącznie moją sprawą ,więc nie mów mi jak powinna wyglądać -to po pierwsze.
Po drugie, jak słusznie zauważyłeś nikogo tą wypowiedzią nie obrażałem ,natomiast to ty swoimi inwektywami jawisz się jako burak.
Po trzecie , mało mi zależy , żeby na tym forum ktoś brał mnie za inteligentną jednostkę , a czytając takie wypowiedzi j.w zależy mi coraz mniej.
W końcu po czwarte , oczywistym jest ,że Tarantino lubuje się w kiczu - nawet jego miłośnicy to zauważają. Kiczem są również krasnale ogrodowe , więc moje porównanie jest adekwatne. Jak Tarantino znowu zacznie kręcić porządne filmy to nie omieszkam wypowiadać się w superlatywach.