Jakim cudem film z oceną 8,0 ma tak wiele niepochlebnych komentarzy? Wstydzicie się waszych ocen, a może Ci, którzy wysoko ocenili "Bękarty" nie chcą uczestniczyć w tej miałkiej dyskusji, czy to aby na pewno jest film Tarantino, czy może jednak nie...? Ja nastawiłam się na typowy film o walce pomiędzy Nazistami, a Żydami z tym, że role kata i ofiary się odwróciły. I było zabawnie, dziwnie, czasem obrzydliwie. I było bardzo dobrze.
Popatrz sobie na inne, znane tytuły. Po prostu Ci, którym dany film się nie podoba, lubię się ponaśmiewać z innych i pokazać im, jacy to oni są bezguścia. Takich "wartościowych" komentarzy "wartościowych" "znawców kina" jest multum...wszędzie.
Pozdrawiam ;)
według mnie film jest naprawdę dobry, zupełnie inne spojrzenie reżysera na tamten okres, przekreowanie historii. super. a to, że są ludzie, którzy tylko krytykują? zawsze tacy byli i będą. Muszą pokazać jacy są mądrzy, jak to się znają na filmach, wielcy krytyce, tylko jestem ciekawa co oni uważają za dobry film
negatywne opinie wyróżniają się z tłumu, po co ludzie którym film się podobał mają zakładać wątki gdzie będą się nim zachwycać i zachwycać?
Problem w tym że film sam w sobie nie jest zły. Ma w sobie to coś, i jest oryginalny. Posiada też świetne aktorstwo, dialogi, i muzykę. Dodatkowo jest mimo realiów II Wojny Światowej kreowany w stylu spagetti westernów Sergio Laone, a to wielki plus że obecnie ktoś potrafi coś takiego nakręcić, ale faktycznie pozostawia pewien niedosyt, i zawiera momenty które nie pozwalają się do końca utorzsamić z mordującymi niemców żydami. Brutalne zabijanie zbrodniarzy wojennych, a niemieckich żołnieży będących grupą patrolującą okolicę, i to w tak bestialski sposób to dwie różne rzeczy, ( za przykład niech posłuży niemiec z Pianisty który uratował Szpilmana, a ty nagle jakieś komando rozłupuje mu czaszkę pałką ) Uogulnienia zawsze mnie wpieniały. Powiedzmy sobie szczerze, nie każdy niemiecki medal był za zabijanie żydów. Wiele zdobyto za sztukę wojenną, w Afryce, pod Stalingradem, czy Kurskiem. Nie kazdy niemiec był w SS, czy też w Gestapo. Nara.