Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

REWELACJA!

ocenił(a) film na 10

Właśnie wróciłem z kina. Czuć Tarantino na kilometr. Mieszanka gatunków. Trochę z komedii, trochę z sensacji. Wszystko. Do tego pokazane ze smakiem (no, co do tego to sprawa dyskusyjna :-) ).
Jestem zadowolony z seansu. Świetne aktorstwo, dialogi i poczucie humoru, jak i realizacja. W takiej "Walkirii" wszyscy mówili po angielsku a Tarantino nawet i tej strony zaskoczył. Jest klimat, kiedy trzeba po niemiecku, kiedy trzeba po angielsku.

Ide ochłonąć. Chaotyczna wypowiedź zaraz po seansie.

ocenił(a) film na 8
BUNCH

Również właśnie wróciłem z seansu i muszę powiedzieć, że film genialny - jak większość od Tarantino zresztą. W końcu doczekałem się filmu z prawdziwym klimatem, dialogami, fabułą i muzyką - aż przypomniały mi się stare czasy :D Teraz niestety każdy idzie na efekty specjalne żeby się zbytnio nie spocić... smutne ale taka prawda. Teraz czekam na "Machete" ^^

ocenił(a) film na 10
Elenthar666

Nie jestem sam. Nawet po średniej widać, ze większości film się podobał.
Tarantino zaskoczył mnie też tymi wszystkimi akcentami. Niemiecki, Francuski, Włoski. Wszystko bardzo ładnie. To zawsze zwiększa realizm i dodaje smaczku do produkcji filmowej (czego np. brakowało w takiej "Walkirii" - wszyscy nawijali po Angielsku). Wyszukany humor. Świetne absurdalne sytuacje i dialogi. Wszystko okraszone ciekawą fabułą. I mimo, ze film długi - ani chwili się nie nudziłem. A warto zaznaczyć, że dostaliśmy wersje jeszcze dłuższą niż tą z Cannes.

ocenił(a) film na 9
BUNCH

O ile minut, jesli mozna spytac ?

ocenił(a) film na 10
BUNCH

Od czasów Pulp Fiction najlepszy film Tarantino. Polecam.

ocenił(a) film na 10
Angie_38

"Od czasów Pulp Fiction najlepszy film Tarantino"
^ - zgadzam się!