Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Tarantino w najlepszej formie. Film jest rewelacyjny! Pitt w roli głównej... oklaski, w końcu dostał ciekawą rolę, do tego genialny scenariusz, dowcipny kiedy trzeba. Zdjęcia jak w każdym filmie Quentina są wyborne, scena podpalania taśm (papieros w locie), czy zabójstwo w pokoju projekcyjnym (nie chce zdradzac nic wiecej), to prawdziwa uczta dla oka. Fan kina Tarantino (ja nim jestem), wyjdzie nasycony ;p, a i nieobeznani z jego kinem (na filmie byłem z dziewczyną), mogą się do niego przekonać :D po Bękartach. Krótko - polecam! 9,7/10

ocenił(a) film na 9
fisher

Popieram!!! Filmy Tarantino trzeba czuć. Dodam że już dawno się tak dobrze nie bawiłem. Film tak jak poprzednik stwierdził jest zabawy kiedy trzeba przykładem tego jest scena (dla mnie najśmieszniejsza) z rozmową po "włosku" :D

ocenił(a) film na 10
Geralt555

aRRRivederci, też się świetnie bawiłem 10/10

Luqash

taak rozmowa po włosku świetna :D i gra w karty (king - kong) :D

ocenił(a) film na 9
Geralt555

ja tez popieram film jest poprostu mega wypasiony polecam wszystkim fanom kina tarantino napewno nie bedziecie niezadowoleni

ocenił(a) film na 10
fisher

Ja jestem właśnie tą osobą, która nie była jakoś szczególnie obeznana z kinem Tarantina ale musze przyznać, że film jest rewelacyjny! Jestem pełna podziwu. Mile zaskoczyła mnie rola Brada Pitta, którego aktorstwo nigdy mi się nie podobało, a tutaj zagrał mistrzowsko! Film godny obejrzenia, jak najbardziej.

ocenił(a) film na 10
fisher

ZAJEBISTY! :D zresztą jak wszystkie filmy Tarantino:)

ocenił(a) film na 10
fisher

Zgadzam się w całej rozciągłości! Film to arcydzieło! Uważam, iż znajduje się w opozycji wobec całego tego chłamu (powiedzmy 80%) amerykańskiego kina ostatnich lat.. Pierwszorzędna gra aktorska (w szczególności w wykonaniu Christopha Waltz'a), niesamowite ujęcia, świetna ścieżka dźwiękowa, dopracowana intryga. UNIKALNE połączenie nowoczesnych efektów specjalnych z oldschoolowym kinem, gdzie zamiast pozbawionej sensu galopującej akcji mamy do czynienia z (może i powoli ale) sukcesywnie wzrastającym napięciem,inteligentnym dialogiem i prawdziwą głębią przekazu. Do tego film dostarcza chyba wszystkich możliwych emocji co sobie bardzo cenię.. czasem napięcie i groza, czasem humor w świetnym stylu, czasem podniosłość i wzruszenie aż do łez.. Obok Gran Torino to dla mnie najlepszy amerykański film tego roku! Kłaniam się Panu, Panie Tarantino!;D

ocenił(a) film na 10
fisher

Wg mnie, duuuuużo lepszy od Death Proof, ale może to tylko dla tego ze lubię II wojnę św...hmmm. Tak czy siak, arcydzieło!