Tarantino w najlepszej formie. Film jest rewelacyjny! Pitt w roli głównej... oklaski, w końcu dostał ciekawą rolę, do tego genialny scenariusz, dowcipny kiedy trzeba. Zdjęcia jak w każdym filmie Quentina są wyborne, scena podpalania taśm (papieros w locie), czy zabójstwo w pokoju projekcyjnym (nie chce zdradzac nic wiecej), to prawdziwa uczta dla oka. Fan kina Tarantino (ja nim jestem), wyjdzie nasycony ;p, a i nieobeznani z jego kinem (na filmie byłem z dziewczyną), mogą się do niego przekonać :D po Bękartach. Krótko - polecam! 9,7/10
Popieram!!! Filmy Tarantino trzeba czuć. Dodam że już dawno się tak dobrze nie bawiłem. Film tak jak poprzednik stwierdził jest zabawy kiedy trzeba przykładem tego jest scena (dla mnie najśmieszniejsza) z rozmową po "włosku" :D
ja tez popieram film jest poprostu mega wypasiony polecam wszystkim fanom kina tarantino napewno nie bedziecie niezadowoleni
Ja jestem właśnie tą osobą, która nie była jakoś szczególnie obeznana z kinem Tarantina ale musze przyznać, że film jest rewelacyjny! Jestem pełna podziwu. Mile zaskoczyła mnie rola Brada Pitta, którego aktorstwo nigdy mi się nie podobało, a tutaj zagrał mistrzowsko! Film godny obejrzenia, jak najbardziej.
Zgadzam się w całej rozciągłości! Film to arcydzieło! Uważam, iż znajduje się w opozycji wobec całego tego chłamu (powiedzmy 80%) amerykańskiego kina ostatnich lat.. Pierwszorzędna gra aktorska (w szczególności w wykonaniu Christopha Waltz'a), niesamowite ujęcia, świetna ścieżka dźwiękowa, dopracowana intryga. UNIKALNE połączenie nowoczesnych efektów specjalnych z oldschoolowym kinem, gdzie zamiast pozbawionej sensu galopującej akcji mamy do czynienia z (może i powoli ale) sukcesywnie wzrastającym napięciem,inteligentnym dialogiem i prawdziwą głębią przekazu. Do tego film dostarcza chyba wszystkich możliwych emocji co sobie bardzo cenię.. czasem napięcie i groza, czasem humor w świetnym stylu, czasem podniosłość i wzruszenie aż do łez.. Obok Gran Torino to dla mnie najlepszy amerykański film tego roku! Kłaniam się Panu, Panie Tarantino!;D