Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622379
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Każdy jego film to niesamowita nuda
i nie piszcie mi ze nie znam się na filmach albo ze nie rozumiem o co w nim chodzi
bo znam się lepiej niż wy i potrafię docenić znakomite filmy takie jak avatar 10/10
i takie gnioty jak ten od (słabiutkiego reżysera) Tarantino.

a wiec nie pozostaje mi nic innego jak wystawić 1/10

ocenił(a) film na 10
NaCoMiTwojaChata

Prowokacja:)

ocenił(a) film na 10
HavocM

Powiedziałbym nawet że dawno nie widziałem tak słabej prowokacji ;p
Gość po prostu wie na co ludzie się rzucają - np "znakomite filmy takie jak avatar 10/10"
Choć nie ukrywam że uwielbiam Avatara :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Aver

Jak to nie prowokacja?
Użytkownik napisał,że "każdy film Tarantina to nuda" ok może mieć takie zdanie,a dalej bo on się zna a my się nie znamy tu mówi o znakomitym filmie jakim jest Avatar,ale po co?Dyskusja o Avatarze jest w innym miejscu,jeszcze dalej przytacza swoją wypowiedz o słabych filmach Tarantino.
Po pierwsze gościu nie przedstawił żadnych argumentów,po drugie porównuje Avatara co jest zbędne więc prowokacja albo debilizm,a najpewniej prowokacja spowodowana debilizmem:)

ocenił(a) film na 10
HavocM

I dokładnie to samo napisałem w moim poście, aczkolwiek nie tak szczegółowo jak Ty ;)

ocenił(a) film na 10
HavocM

Panowie, po co odpowiadać na takie posty ? Dojrzały, inteligentny 20-30letni widz nigdy nie napisze takiego posta - zwłaszcza ta rekomendacja "Avatara" na końcu (swoją drogą dał mu jedynkę, a tu wyskoczył z dziesiątką - pewnie nie potrafi nawet trafić kursorem w gwiazdkę). Po co dyskutować z dzieckiem, które zapewne ma wielką frajdę widząc kilkadziesiąt odpowiedzi na swój żałosny temat ?

HavocM

Każdy fan tak określa NIEpozytywną opinię.

ocenił(a) film na 8
NaCoMiTwojaChata

Gratuluje inteligencji. Jeśli masz zamiar się wypowiadać na jakiś temat to może najpierw obejrzyj i oceń więcej filmów.
Tak między nami to przy 50 ocenach filmweb włącza rekomendacje- zobaczysz na jakim poziomie filmy powinny Ci się spodobać. Twoje oceny to Gladiator , Bękarty Wojny i Incepcja 1/10. Z całym szacunkiem g...... się na filmie znasz :) Trona nie widziałem więc nie będę się wypowiadał.
Życzę powodzenia w traceniu czasu na prowokacjach.

BTW Avatara oceniłem na 10 bo oprócz tego że mnie zachwycił, uważam go za film przełomowy w historii kina. Jak można wogóle porównywać Camerona do Tarantino?? Przeca to dwie różne bajki.

ocenił(a) film na 5
NaCoMiTwojaChata

A ja nie lubię ani Camerona ani Tarantino. Mimo usilnych starań, wielu namów- głownie ze strony płci brzydkiej, szczerych chęci itp. itd. nie jestem w stanie przekonać się do pana Quentina, a jego sztukę uważam za wątpliwą. Oczywiście to tylko moje zdanie, możliwe nawet, że kiedyś je zmienię. Panie brodzio! Sam żeś Pan porównał Camerona i Tarantino to jakie dwie różne bajki? Poza tym to nie miejsce, jak już wyżej napisano, na dyskusję o Avatarze i nie miejsce do wytykania kto i jak zna się na filmie. Jeśli chcesz dyskutować to argumentuj swoje opinie. Fakt, że ktoś ocenił niewiele filmów nie znaczy, że niewiele obejrzał, a dyskusja ta zdaje mi się bezprzedmiotowa wobec prezentowanego przez niejakiego brodzio oporu materii i wyżej wspomnianego braku jakichkolwiek argumentów.

ocenił(a) film na 8
NaCoMiTwojaChata

a w życiu towarzyskim nie zauważasz może, że nuda jest twoim głownym sprzymierzeńcem?

NaCoMiTwojaChata

a co to za moda na te prowokacje?nie rozumiem tego:|

ocenił(a) film na 10
NaCoMiTwojaChata

Aż mnie korci...

NIE ZNASZ SIĘ NA FILMACH!!!

Ehhh... No i nie wytrzymałem... A co do dyskusji to do filmów Tarantino trzeba umieć przyjąć pewną koncepcję i zaczynają się podobać... Przynajmniej ja tak miałem...

escariote

Też uważam że ten film to crap.
Wiem może przesadziłem z oceną, niemniej przesadzili ci którzy wystawili 10.

ocenił(a) film na 10
NaCoMiTwojaChata

Filmy Tarantino, to nuda?! A ile ich obejrzałeś ? Osiągnij kiedyś tyle co on, to pogadamy. Avatar to zupełnie inny film od filmów Quentina, wiec to porównanie na prawdę było zbędne.
Tarantino robi 'swoje' charakterystyczne fimy, na pewno na swój sposób oryginalne. Ja go podziwiam w każdym calu, podobnie jak każdy jego film.
Co do bękartów.. takze się nie zawiodłam, film bardzo ciekawy, oczywiscie mija się z prawdą, ale to już prywatna sprawa i upodobania reżysera. Sprostał zadaniu.

ocenił(a) film na 10
madzia3418

Uwielbiam filmy Tarantino. Ma swój styl i oryginalne poczucie humoru, które mi się bardzo podobają. Co do filmu, "Bękarty wojny" to jest inne spostrzeżenie wojny, kto nie oglądał tego "arcydzieła" to niech lepiej się nie wypowiada (dotyczy też ludzi mało inteligentnych np. tego kolesia co temat założył). A Avatar to jest właśnie bajka dla dzieci, mało ambitne kino. To, że w nowoczesny i ładny sposób jest pokazany, to musi być 10/10? Jak dla mnie film ten zasługuje aż 4/10, czyli tylko za wygląd.
Pozdrawiam.

Rudobrodymati

Co rozumiesz przez stwierdzenie że filmy quentina są dla ludzi inteligentnych?
Ja uważam wprost przeciwnie, przepowiedziane kopie starych filmów i do tego gorzej wykonane.
Z kolei w bękartach wojny tłumaczenie widzowi dla czego taśmy filmowe z nitrocelulozy są łatwo pale... co chyba widz inteligentny wie:) Zresztą w tym "filmie" było więcej takich debilistycznych całkowicie niepotrzebnych scen.
Poza tym co genialnego jest w kolejnym filmie wychwalających jacy to wspaniali są amerykanie i żydzi ratując po raz kolejny świat od zła... Na szczęście historia była inna.

ocenił(a) film na 9
ShotgunMesssiah

Gdybyś znał filmy Tarantino to byś wiedział że jego filmy składają się czasami tylko z kilku długich scen, taki już urok jego filmów. Ja lubię jego filmy bo robi je po swojemu, nie kieruje się utartymi schematami lub wręcz przeciwnie, podkreśla jakiś styl. Ale ponieważ jest to kino specyficzne to dzieli widzów na dość wyraźnie na fanów i krytyków. Ja uwielbiam u Tarantino jego nieprzewidywalność fabuły, nigdy nie wiadomo kto zginie a kto przeżyje, główny aktor może paść trupem w środku filmu i to w bardzo nieoczekiwanych okolicznościach :D (Travolta w PF). A co do stwierdzenia "Na szczęście historia była inna" to muszę się zapytać jaką wersje historii ma ShotgunMesssiah na myśli bo ja słyszałem że Historia WWII była moim zdaniem gorsza niż ta opisana w filmie.

ocenił(a) film na 10
baz1054

Popieram.
Niektórzy po prostu ogladali jakąś niewielka ilośc jego filmów i odzywają się, tak na parwdę nie mając pojęcia, o co mu głównie chodzi.

ocenił(a) film na 10
ShotgunMesssiah

Dalej nie rozumiesz Tarantino i jego filmów i jesteś potwierdzeniem mojego wcześniejszego postu.

Rudobrodymati

Zrozum... ja nie chcę rozmieć Tarantino i jego sposobu myślenia co go podnieca a co odrzuca. Oglądam film i oceniam, wystarczy że zrozumiałem jego przesłanie i tyle. Czy jeżeli nie podoba ci się np jakaś książka to czytasz wszystkie pozostałe dzieła autora żeby zrozumieć jego sposób myślenia?
Ja mam też zamiaru oglądać wszystkich jego filmów bo mógłbym tego nie przeżyć... chyba wolał bym 24 godzinny maraton uwe bolla niż obejrzeć kolejne "dzieło" quentina.

ocenił(a) film na 10
Rudobrodymati

Jesteś ograniczony...

ocenił(a) film na 10
madzia3418

Przepraszam to nie do Rudobrodymati, tylko do ShotgunMessiah..

madzia3418

vice versa:)

ocenił(a) film na 1
madzia3418

Filmowe forum jest chyba po to aby wymieniać się opiniami na dany film a nie po to aby innym ubliżać... widać właśnie do jakiego poziomu Ty się ograniczasz...
Moim zdaniem- Bękarty Wojny- DNO

NaCoMiTwojaChata

Prawidłowo :)

NaCoMiTwojaChata

od tych prowokacji boli mnie głowa.;/

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

"Avatar" - 10/10? I Ty znasz się na filmach? Ja właśnie "Avatara" uważam za przereklamowany i przynudnawy film. A "Bękarty Wojny" są oryginalne i wciągające. W którym innym jeszcze filmie widziałeś coś takiego? Jaja z wojny na TAKĄ skalę, żeby Hitlera zabili w taki sposób? Poza tym, mówisz o wszystkich filmach Tarantino. Co powiesz o "Pulp Fiction" czy "Wściekłych Psach"?

Youjusz

Avatar to przereklamowany i przerobiony pocahontas.... Film oferuje tylko fajne efekty i niezłe 3d... nic więcej. Max 3/10

ShotgunMesssiah

Dla avatara Max 10/10
a dla tego gniota 1/10 to za dużo.

Youjusz

Pulp Fiction dobry lek na bezsenność
Wściekłe Psy rownież nuda
Tarantino to człowiek bez talentu i nie powinien krecic filmow

ocenił(a) film na 10
NaCoMiTwojaChata

Ludzie! Skąd bierze się wasze ograniczenie ?! Nie poniżajcie się. Owszem każdy ma prawo mieć swoje zdanie na temtat twórczości Tarantino, ale ocenianie go, aż tak nisko to skrajna przesada. Sam potrafiłbyś wykreować takie filmy jak on? Osiagniesz kiedys takie reżyserskie sukcesy jak on? Nigdy.. Mało wiesz o filmach. Oceniać Avatara 10/10 tylko ze względu na świetne efekty? Żenada... 'Bekarty wojny" chociaż mają fabułe i tradycyjnie jak na Quentina przystało bardzo oryginalną.

ocenił(a) film na 1
madzia3418

Madziu, pisząc komuś niezadowolonemu z dzieła artystycznego: to zrób lepszy, sama sobie nie wystawiasz najlepszego świadectwa. Gombrowicz to ładnie określił, ale powtórzę; odbiorca krytykuje jako odbiorca, nie jako twórca. Nie ma obowiązku być dyrygentem, by chodzić do filharmonii, ani też producentem jogurtów, jeśli chce skrytykować bakomę (bo w końcu film to także produkt, opłacony, od którego wymagamy pewnych cech nas satysfakcjonujących). Zawodowi, wybitni krytycy rzadko sami tworzą dzieła (albo robią to beznadziejnie), w końcu Kałużyński, Raczek, Kot, Janion nie kręcą i nie piszą.
Sukcesy - też sprawa wątpliwa. Kafka za życia sukcesów nie miał żadnych, a jest ikoną XX-wiecznej literatury. Natomiast w w. XIX za najwybitniejszego dramaturga polskiego (gdy tworzyli Mickiewicz, Słowacki, Krasiński) uchodził... Józef Korzeniowski, autor Kollokacji (zwany "polskim Szekspirem").... No, więc widzisz.
Ciesz się, że jesteśmy różnorodni, zamiast tak obrażać się na każdego krytyka. W końcu o czym mamy dyskutować, jeśli nie o sztuce? O leczeniu nadkwasoty?

ocenił(a) film na 10
NaCoMiTwojaChata

Chyba masz 11 lat i lubisz bajki. Jak byłem mały to bardzo lubiłem "Gumisie" - polecam (chociaż, że nie mają zajebistej oprawy graficznej i 3D). Tylko boję się, że nie zrozumiesz tej bajki ze względny (jak dla Ciebie) trudnej i niezrozumiałej fabuły.

NaCoMiTwojaChata

nie odpowiadać na te prowokacje. Prosze was. Jak nie będziecie odpowiadać, tacy ludzie poznikają z forum. NIe rozumiecie tego?;/

ocenił(a) film na 10
gejzermocy

tacy ludzie nigdy nie znikną z forum ... Niestety

ocenił(a) film na 7
madzia3418

niestety

ocenił(a) film na 7
madzia3418

musze przyznac, ze atrakcyjnie wygladasz na tym zdjeciu i masz swietny gust :)

ocenił(a) film na 10
oneiric

Jaka jest metoda trolla na udaną prowokację?
Dajesz Bękartom/Mechanicznej Pomarańczy/Lśnieniu/ Pulp Fiction/Odysei Kosmicznej 1/10
Innymi słowy: im bardziej kultowy film troll zjedzie, tym większy sukces troll osiągnie

ocenił(a) film na 7
anyerpenno

nie dalem zadnemu z tych filmow 1, nie jestem trollem, a inglourious basterds nie jest kultowym filmem, niedzielny telewidzu

ocenił(a) film na 10
anyerpenno

Kolega chyba wypowiedział się ogółem.
Tak jest niestety, lub stety. Niech krytykują te kultowe filmy, one i tak już osiągnęły swoją sławę i nic tego nie zmieni.

anyerpenno

Stary porównując takie dzieła jak Mechaniczna Pomarańcza, Lśnienie czy Pulp Fiction do Bękartów wojny po prostu grzeszysz!!

ocenił(a) film na 5
ShotgunMesssiah

Zgadzam się z Tobą.

ocenił(a) film na 10
oneiric

Dziękuję :)

oneiric

Nie kłam jej że atrakcyjnie wygląda
to paszczur jakich malo

ocenił(a) film na 10
NaCoMiTwojaChata

Znasz mnie że tak mówisz? Widzę bardzo niskie poczucie wartości masz ? Noo ibardzo niski poziom kultury jak widzę ;) ale cóż w końcu anonimowość daje Ci do tego prawo, w rzeczywistości za pewne jesteś strasznie zakompleksiony ;)

ocenił(a) film na 8
NaCoMiTwojaChata

ludzieeeeeeeeeeeeeeee! przecież to troll. nie karmcie trolli. don't feed the trolls. feeest ye notte yon trolles.

ocenił(a) film na 10
yemeth1

Taaak, to jest troll ;D Jak można niedocenić takiego filmu ?!

madzia3418

Sama jestes trollem ;)
a ten film to dno

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
NaCoMiTwojaChata

To jest bardzo doby film! Kino w stylu Q. Tarantino trzeba zrozumieć!

kania7

On kreci filmy dla 12 latkow