PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619850
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Spodziewałem sie czegoś więcej myślałem ze to bedzie to w stylu,,schwytałem Eichmanna,,Peter Z.Malkina utrzymane oczywiscie w konwencji tarantino,śledzenie i oczywiscie spektakularne rozprawianie sie z nazistami którzy w pośpiechu spierdo..li do argentyny jak np wyzej wymioniony czy mengele,zakończenie dla osób którzy mają choc troche pojecie czym była III rzesza wydaje sie hmmm..mało wiarygodne nawet jak na fikcyjna opowieść:))),dobrym przykładem jest tu choćby postać psychopatycznego amonagoeth którego wieszano 3 razy i za każdym razem dumnie powtarzał heil hitler, przedstawieni niemcy jak chocby pułkownik hans landa to stereotypowy aryjczyk wykonujący sumiennie swoje obowiązki można rzec profesjonalista ,a przecież wiekszośc z nich to byli zwykli sadyści a do tego złodzieje jak np amon goeth,a w roli sadystów pokazano nie kogo innego jak żydów obdzierajacych ze skóry oprawców ...śmiech na sali,,,to juz allo allo w bardziej umiejętny sposób ośmieszał nazistów,Film jest dobry nie nudziłem sie ale żeby sie nim podniecać,gruba przesada,film napewno stanie sie kultowy choćby dla tych dzieciaków http://www.youtube.com/watch?v=nu6t9YmHvT4,już widze wycieczki z izreale w zgorzelcu bawiące sie w odtwarzanie filmowych scen:))))