PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619712
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Znamię

ocenił(a) film na 8

Bardzo spodobał mi się pomysł trwałego naznaczenia tych su.....nów poprzez wycięcie swastyki na czole. Szkoda, że to tylko fikcja. Przydałoby się takie coś, a w wypadku komunistów wyciąć na czole młot i kowadło. Wiele ze współczesnych naszych, pożal się Boże, "autorytetów" nie eksponowałoby wtedy swoich wrednych fizjonomii. Marzenie.

ocenił(a) film na 10
milka19

Dokładnie, mądrze piszesz. Tak mogłoby być, ale to tylko marzenie. Jak dla mnie film niesamowity. Wyobraźnia i koncepcje Tarantina mnie dobijają. Kapitalna rola Chirstopha Waltza. W ogóle wszyscy tu wspaniale zagrali. Podobał mi się jeszcze Brad Pitt, ta Shosanna (nie pamiętam jej nazwiska, ale rola świetna), Hitler jak malowany. Muzyka też niezwykła, ale gdy się dowiedziałem, że Morricone to mnie mocno zdziwiło. To w ogóle nie jego styl. Zawsze mi się kojarzył z tymi wstawkami westernowymi czy jazzem gangsterskim. Nie widzę różnicy, żeby dać 9/10 albo 10/10, bo film jest diabelnie zrealizowany.

frycio80

Taki znak na czole przydałby się dla komunistów, wyrządzili więcej zła niż Hitler i Mussolini razem.

ocenił(a) film na 6
Rafman

Wtedy trzeba byłoby naznaczyć jakieś 70% obecnego społeczeństwa...

ocenił(a) film na 8
milka19

Chodziło mi o młot i SIERP, oczywiście.

ocenił(a) film na 10
milka19

Tak, tak. Rozumiemy. Nic nie szkodzi za pomyłkę. Rafman - Trochę prawdy w tym jest. Odważne stwierdzenie.

ocenił(a) film na 8
frycio80

dobrze waści prawisz ,polać mu

frycio80

Oj tam :D ale poważnie to przecież Stalin wymordował więcej ludzi niż Hitler nawet swoją rodzinę do łagrów posłał! (oczywiście nie mówię że Hitler nie był mordercą i tyranem)