Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 622 tys. ocen
8,0 10 1 622326
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

najpierw było genialne "Wściekłe Psy", potem było TROSZECZKE słabsze "Pulp Fiction", i "Jakice Brown" (co nie zmienia faktu, że bardzo dobre filmy), potem było już cienko - krwawa siekanina "kill bill" potem było beznadziejne "kill bill 2"...potem najgorsze gówno i dno "grindhouse". a co teraz?? mam nadzieje, że będzie tak jak an początku.

ocenił(a) film na 9
user_200

stary co ty piszesz..."potem było beznadziejne "kill bill 2"...tak się składa, KB 2 jest w wielu aspektach lepsze od KB 1, a nazwanie grindhousa gównem i dnem to wielka przesada...poszukaj sobie na necie po co, dla kogo i w jakich okolicznościach ten film powstał, zobacz jeszcze raz a zmienisz zdanie i następnym razem się zastanów nad swoim wpisem...a co wyjdzie z Basterds też jestem ciekaw

ocenił(a) film na 8
fazard

"poszukaj sobie na necie po co, dla kogo i w jakich okolicznościach ten film powstał, zobacz jeszcze raz a zmienisz zdanie "

czy mógłbyś to tutaj powiedzieć bo sam jestem strasznie ciekawy.. dzieX

ocenił(a) film na 9
user_200

Gościu.. widziałeś chociaż te filmy? Bo wydaje mi się, że niekoniecznie. Napisz dlaczego Twoim zdaniem Tarantino spada coraz niżej? Wg mnie "Kill Bill" był na równi z kinem azjatyckim, np. takiego kultowego filmu jak "Zatoichi" autorstwa Kitano. Amerykanie przeważnie robią kupę ze wschodniego kina, Tarantino pokazał, że można zrobić coś lepszego. A "Grindhouse"? Chyba nie zrozumiałeś ideii i funkcji tego flmu. Obejrzyj w całość, niepocięty... a może zrozumiesz. Przujmując Twoją "logikę".. odnoszę wrażenie, że jeżeli film nie jest w stylu "Pulp Ficiton" czy "Reservoir Dogs" to Tarantino robi gówno. Jesteś żałosny. Pozdra..

McCoval

nie zrozumałeś mnie...
no ale zapomniałem, że ja przecież jestem załosny
:)

ocenił(a) film na 8
user_200

przede wszystkim to jest jeden film KB1 i kb2 ;) producent wymusił na QT, że puszczane oddzielnie były. Wersja rezyserska na dvd to jeden film.