PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619850
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

film oglądałem przedworaj na canal+. Lecz mam 2 pytania co miał nam pokazać film:
1 Mistrzowskie dialogi?
2 Okrucieństwo niemców
3 Inne przedstawienie wojny
4 Tarantino chciał pokazać że jest dobry w każdym gatunku filmowym
prosze wybrać jedną z tych odpowiedzi lub przekazać mi coś co zmieni mój odbiór tego filmu

a drugie pytanie:

dlaczego Hans wypuścił tych dwóch żydów nie wiem bo chwile przysnąłem iż transmisja filmu zaczęła się o 22:40

prosze was o odpowiedzi i wyrozumiałość

ocenił(a) film na 10
eadamiec1

Po drugie nie przypominam sobie żeby Hans wypuszczał jakichkolwiek Żydów, może chodziło Ci o moment w którym Aldo wypuszcza dwóch nazistów, a w zasadzie jednego?
A co do pierwszego to mi się wydaje , że film miał dostarczyć rozrywki na wysokim poziomie- Tarantino jest dla mnie w tym mistrzem, dobra odskocznia od filmów wymagających myślenia :). To wszystko co wymieniłeś Bękarty miały po jakiejś tam części wykazać, ale jest jeszcze coś. Tarantino puścił wodze wyobraźni i wykreował inny świat podczas II WŚ-(spojler) w bękartach Hitler umiera rok wcześnie, czy to nie przepraszam za kolokwializm zajebistej?! :) Nie wiem jak dokładnie było w historii ale nie przypominam sobie żeby byli naziści zostawali naznaczani wielką sfastyką na czole... Tarantino zrobił kawał dobrej roboty

ocenił(a) film na 9
eadamiec1

dzięki za odpowiedz