nie wiem ale brakowało mi kilka scen które widać w zwiastunach np jak Pitt mówi to słynne YES YES YES!! albo jak w tych lochach koleś biegnie z ckm i szczela!! nie widziałem tych scen!! może a dvd wyjdzie jakaś wersja rozszerzona!!
a sam film świetny!!! 10/10
Ja też tych scen nie widziałam :P
10/10 :P
OK. Może faktycznie 10/10 to zawyżona ocena... Chociaż ten film jest wyjątkowy. Ale uważam, że mam prawo zawyżyć ocenę, jeżeli tysiące fanów HSM i Twilight dają im ocenę 10/10 :/
zwiastuny przygotowuje się z wersji roboczej na długo przed powstaniem wersji ostatecznej. Może Tarantino stwierdził, że te sceny nie pasuja do filmu. Poza tym podobno po pokazie w Cannes Tarantino przemontowywał ten film.
możliwe też, że wersja, którą oglądamy w Polsce jest odmienna od tej pokazywanej w Stanach..jakaś cenzura przecież ciągle obowiązuje
Miłoby było jakby ktoś kumaty i ogranięty w temacie napisal różnice między wersją z Cannes a tą która obecnie jest puszczana a także podał czasu obu wersji.
Tarantino dostał polecenie skrócenia filmu o kilka(dziesiąt) minut, bo dla amerykańskiej widowni byłby za długi ;)
Często tak robią, tzn kroją niektóre sceny. Jak film wyjdzie na dvd to wszystkie te scenki wycięte będą tam na pewno zamieszczone, nie bezpośrednio w filmie lecz w np. dodatkach.