Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622520
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

nie wiem ale brakowało mi kilka scen które widać w zwiastunach np jak Pitt mówi to słynne YES YES YES!! albo jak w tych lochach koleś biegnie z ckm i szczela!! nie widziałem tych scen!! może a dvd wyjdzie jakaś wersja rozszerzona!!

a sam film świetny!!! 10/10

ocenił(a) film na 9
cOne_2

"szczela"

ocenił(a) film na 10
cOne_2

Ja też tych scen nie widziałam :P

10/10 :P

OK. Może faktycznie 10/10 to zawyżona ocena... Chociaż ten film jest wyjątkowy. Ale uważam, że mam prawo zawyżyć ocenę, jeżeli tysiące fanów HSM i Twilight dają im ocenę 10/10 :/

ocenił(a) film na 9
Cute_Death_Dealer

No wlasnie ja tez... chyba w polsce okroili :>

sweet_nurse

zwiastuny przygotowuje się z wersji roboczej na długo przed powstaniem wersji ostatecznej. Może Tarantino stwierdził, że te sceny nie pasuja do filmu. Poza tym podobno po pokazie w Cannes Tarantino przemontowywał ten film.

ocenił(a) film na 10
hipis11

możliwe też, że wersja, którą oglądamy w Polsce jest odmienna od tej pokazywanej w Stanach..jakaś cenzura przecież ciągle obowiązuje

ocenił(a) film na 9
bloody_cape

Miłoby było jakby ktoś kumaty i ogranięty w temacie napisal różnice między wersją z Cannes a tą która obecnie jest puszczana a także podał czasu obu wersji.

ocenił(a) film na 9
Wartosc_Bezwzgledna

Tarantino dostał polecenie skrócenia filmu o kilka(dziesiąt) minut, bo dla amerykańskiej widowni byłby za długi ;)

ocenił(a) film na 10
cOne_2

Często tak robią, tzn kroją niektóre sceny. Jak film wyjdzie na dvd to wszystkie te scenki wycięte będą tam na pewno zamieszczone, nie bezpośrednio w filmie lecz w np. dodatkach.

cOne_2

kolego ! strzela !!!! a nie szczela . Dobrze Ci to szczelanie wychodzi, nie powiem.

ocenił(a) film na 10
nikita19

szczela xD młoda polska nie lubi się teraz bawic w 'ortografię' wiec nasze tłumaczenia nic nie dadzą ;)