PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619763
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

kicz

ocenił(a) film na 7

w mej skromnej opinii to typowy kicz...
główny "żydek" zdarł role nieudolnie z ojca chszestnego..to zenada
to co miało wywołać emocje to jedynie...zdzieranie skalpów itp....
gdyby te dzieło było produktem amatorów wystawił bym ocene ..8
ale..no własnie..te nazwiaska...kicha

ocenił(a) film na 8
szajstik

TTTTaaaaakkk musiałeś to napisać, musiałeś wcisnąć swoimi małymi, grubymi paluszkami 237 razy klawisze swojego komputera żeby dać upust swojej marnej prowokacyjnej naturze.

No ja Pier***le życie jest krótkie jak, mi się jakiś film nie podoba to go zazwyczaj nie oglądam do końca (a na pewno nie wylewam swoich żali żeby ktoś mógł przeczytać moje nielogiczne wypowiedzi). Nie ma to nic wspólnego z recenzją nawet z opinią vide Twoja marna próba zaistnienia w świadomości ludzi.

OOOOhh tak niech mnie zjadą fan boye Tarantino o je o je szybciej rżnijcie moje ego od tyłu i wyrzygajcie się na moj gust i poczucie dobrego smaku.

A tutaj patrz, nie ma żadnego odzewu nikt nie przeczytał, nikt nie raczył Cię zjechać, odpisać tych kilku kąśliwych słów na Twój temat. Przyznaj sie:) ile razy odświerzałeś już dzisiaj stronę w nadizeji że jednak może ktoś, może coś lakonicznego.... no i doczekałeś się ;) Pzdr :)

sergii

Błąd - kolo wcisnął 274 razy klawiaturę natomiast ty 911 razy hehe... coś mi się wydaję, że Twój ostatni akapit to już czysta autopsja (filmweb zwyczajowo wysyła informacje o nowym komentarzu na @:)
Ps. Ja temu kiczowi dałem mocne 1/10 :)) czekam na Django Unchained - może to uratuje w moich oczach ową wypaloną tarantulę.

szajstik

To jest kicz, ale nietypowy :).

ocenił(a) film na 6
szajstik

właśnie kicz.... ale nietypowy - takie określenie najlepiej pasuje do tego filmu. Chyba nigdy się nie przekonam w 100 % do tarantuli ;]
film to taka rozrywka (6/10) na raz i zapomnieć

szajstik

No nie każdy rozumie poczucie humoru Tarantina i paradoksalnie to jest świetna komedia .

ocenił(a) film na 9
martynnnaa3

Ja także uważam, że to komedia, z nawiązaniami np do uwielbianych przeze mnie spagetti westernów i pewnie szeregu innych filmów, wątków, fabuł (wojennych , szpiegowskich) potraktowanych z przymróżeniem oka. I ta pozorność powagi w powiązaniu z irracjonalnością fabuły tworzy fajne sytuacje w rzeczywistości komediowe. Dla mnie film jest świetny, aktorzy - super.

szajstik

matko przenajświętsza, to jest pa ro dia! nie ma czegoś takiego jak nieudolne zdzieranie! nikt nic nie zdziera, a tym bardziej nieudolnie.

szajstik

Kicz ze świadomością bycia kiczem i zabawa tym faktem PRZESTAJE BYĆ KICZEM. Jeśli mówisz ( zapewne) i piszesz do tego TE DZIEŁO ( a to rodzaj nijaki czyli TO DZIEŁO) to może nie rozumiesz, że parodia jest świadomym używaniem tego , co było. Fajnie, że odczytałeś w roli Pitta zabawę kreacją Marlona Brando. Tylko teraz pomyśl, że skoro tak, to ktoś to założył i TAK WŁAŚNIE ZAPLANOWAŁ. To zamysł reżyserski a nie nieudolnie zdarte naśladownictwo. Powiesz teraz, że nieudolne naśladownictwo np. Beethovena w ścieżce muzycznej?
Trochę poczucia humoru i dystansu - bez tego nie da się oglądać Tarantino!