kiedy to piszę "Bękarty" mają 1500 głosów i 8,44 średnią, a więc powinny być na jakimś 17 miejscu w top 100, a są na 667. czy ja czegoś nie rozumiem?
Tu trzeba dużo głosów.Spójrz do top 100 i sprawdź ile Ojciec Chrzestny ma głosów.Średnia to nie wszystko.
te statystyki mierzone sa wzorem:
średnia ważona = (g / (g+m)) *s + (m / (g+m)) * S
gdzie:
s - średnia ocena dla danego filmu
g - liczba oddanych głosów na film
m - minimalna liczba głosów wymagana do uwzględnienia w TOP (min. 1000)
S - średnia ocen dla wszystkich filmów
Wszystkie topy są aktualizowane raz na dobę.
woow:):) dzięki, jestem od niedawna na filmwebie i nie sądziłąm że tutaj jest tyle matematyki:P ale uważam że jest to bardzo sprawiedliwe podejście, podoba mi się. jeszcze raz dziękuję za dokładne wytłumaczenie. pozdrawiam
Lista top100 jest aktualizowana raz na dobę... Wczoraj rano film miał średnią poniżej 8,2 i ok.1000głosów, więc trafił na 667 miejsce...
Kiedy lista zostanie zaaktualizowana BĘKARTY ze średnią 8,55 i ponad 2000 głosów trafią na ok. 200 miejsce...
Myślę, że w najbliższym tygodniu, kiedy znacznie przybędzie filmowi głosów, wskoczy do pierwszej 100 ;)
Supernatural może ty masz 30 kont, mi wystarczy jedno bo mam głęboko gdzieś te rankingi. A wiesz dlaczego? Bo mam swój ranking i nie potrzebuje patrzeć na ten pseudo ranking, ale wkurza fakt, że szkoła się zaczęła a dzieci jak siedzą na necie tak siedzą. No trudno pozostaje tylko dać 12-latkowi się wyszaleć. Kto mnie zna na Filmwebie, wie jaki jestem, myślisz, że traciłbym czas na zakładanie 30 kont i głupie głosowanie? Mam tu to samo konto od ponad 3 lat, a "Bękartów Wojny" nawet jeszcze nie oglądałem, wszedłem tylko na forum bo zaciekawił mnie temat, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że założył go taki idiota. Cóż są ludzie i idioci, podpowiem ci - ty należysz do tych drugich. Nie pozdrawiam.