mimo ze tak naprawde niewiele sie zmienilo, wersja kinowa jest lepsza od tej w cannes. fani naprawde moga sie cieszyc - inglourious basterds jest w kazdym calu idealnym przykladem stylu tarantino i jego pasji. wszystkie te plotki o skracaniu filmu z woli producentow itp. to wielka bzdura...super, ze tarantino nie poddaje sie wplywom i tworzy cos wlasnego i oryginalnego. chociaz pewnie najchetniej zrobilby z tego film co najmniej 4-godzinny..mam nadzieje, ze najpozniej na dvd zosatnie wydana wersja rezyserska ze wszystkimi scenami, ktore musialy zostac wyciete (np. poczatek drugiego rozdzialu z maggie cheung, kilka scen koncowych z kina itd.)
ocenilam na 8, ale to chyba bardziej przez sentyment, bo pracowalam przy tym filmie i wiem, ile to bylo pracy, potu i pieniedzy! aktorzy zagrali naprawde super - wszyscy..no moze poza diane kruger, ale ona mnie jeszcze nigdy nie potrafila przekonac do swojego "talentu"...tak jak mowilam: zabraklo mi kilku scen, zwlaszcza typowej "action"..ale mimo ze temat nietypowy dla tarantino, film utrzymany w jego stylu ;)
Bu ha ha :) Premiera kinowa w Niemczech 20 sierpień, USA 21 sierpień, Polska 11 wrzesień, a Ty twierdzisz, że już oglądałaś. W Cannes /19 maj/ był tylko zamknięty pokaz dla prasy. W Berlinie /28 lipiec/ również był tylko seans zamknięty. Przy każdym filmie pracuje kilkaset osób ekipy, ale to nie znaczy, że oglądali dzieło końcowe przed premierami kinowymi, bo to po prostu NIEMOŻLIWE. Połowa "filmwebowiczów" to dzieciaki z klasą :) Resztę informacji o filmie czerpiesz z tego newsa http://www.filmweb.pl/%22B%C4%99karty+wojny%22+Nowy+plakat%2C+oficjalny+czas+i+3 +kolejne+filmy,News,id=52823 , gdzie podają KONKRETNE różnice między wersją z Cannes, a kinową.
co innego jak sie pracuje w biurze prasowym PRODUCENTA filmu i jest odpowiedzialnym za PR..i organizuje zaproszenia na premiere w berlinie 28.7. i ma sie oficjalne zaproszenie na duzo lepszy od premierowego seansu CAST'N'CREW SCREENING 26.7. owszem, ciezko znalezc na filmweb'ie powaznych ludzi, ale ja nie musze sie tlumaczyc.