7,3 194 tys. ocen
7,3 10 1 193923
7,7 58 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Który film bardziej wam się podobał? Mi trochę bardziej podobał się Dark knight

bonecrusher22

Wydaje mi się że trudna sprawa porównywać oba filmy bo jednak podejście do nich jest całkowicie różne. Jak dla mnie Dark Knight jest dojrzalszy i mimo wszystko cięższy w odbiorze. Mimo wszystko Batman zawsze kojarzy mi się z Michael Keatonem :-) i to tyle w temacie...

ocenił(a) film na 8
bonecrusher22

Wstyd mi się przyznać w obecnych okolicznościach, ale The Dark Knight.

ocenił(a) film na 8
Der_SpeeDer

Batman. Świetna rola Nicholsona, Keaton w roli Batmana również trochę bardziej przekonujący. W Batmanie Burtona ponadto da się wyczuć klimat tych starych komiksów... Brudne i ponure Gotham City, jaskinia, jakoś inaczej jest to ujęte niż w Dark Knight, który również sobie cenie. :)

ocenił(a) film na 9
bonecrusher22

Ciężka sprawa, ale jednak wybieram Batmana. Szalę przechyla fenomenalna kreacja Jacka eN.

ocenił(a) film na 10
baraja_2

Jak dla Mnie lepszy jest "Batman" Burtona, ale "Mrocznego Rycerza" również bardzo sobie cenię

ocenił(a) film na 7
PsychoFanatyk

Dla mnie zdecydowanie The Dark Knight, Heath Ledger zagrał fenomenalnie, owszem cenie Nicolson'a ale w tej roli musiał ustąpić miejsca świętej pamięci Ledger'owi.W kwestii postaci batmana macie racje, Bale był gorszy i wypadł gorzej, ale klimat w TDK jest (Wedłóg mnie niesamowity) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
persching16

Te nowe są bardziej mroczne, mają ten komiksowy klimat i oto właśnie chodzi. Wolę Keatona jako Batmana, ale Ledger w roli Jokera czy pozostałe sławy w drugoplanowych rolach są świetni. No i w końcu uświadomiłem sobie, że nawet Jack Nicholson jest nie do pobicia.

ocenił(a) film na 8
lew890

*nawet Jack Nicholson NIE jest nie do pobicia.

ocenił(a) film na 7
lew890

Nikt nie jest nie do pobicia, gdyby ktoś był nie do pobicia, to oznaczałoby, że osiągnął perfekcje/ideał, którego jak powszechnie wiadomo nie ma :)

Nie mogę sie doczekać kolejnego Batmana Nolana(chociaż jak to będzie bliżej Batmanowi - Początek a nie Mrocznemu Rycerzowi, to bedę zawiedziony) ;] a Ciekawe jak wykreuje Superman'a :)
Pozdrawiam