był lepszy w Mrocznym Rycerzu.
Tutaj Jack po prostu wcielił sie w kolejną rolę... rutyna... A Heath ? On stał się Jokerem ! :D
prawda że Ledger był lepszy ?
Oczywiście że Ledger lepszy zarówno jeśli chodzi o grę aktorską jak i jego wygląd
Obaj zagrali znakomicie, jednak w zupełnie innym stylu. Ja osobiście wolę Jokera w wykonaniu Nicholsona. W ogóle bardziej gustuję w mrocznej baśni Tima Burtona, niż w "realizmie" Nolana.
dokladnie! Batman Nolana w ogole do mnie nie trafia. to nie Batman z komixu tylko film akcji w ktorym facet przebiera sie za nietoperza. calkowicie do mnie nie trafia. a co do Jokera to wole oczywiscie Nicholsona - to jest prawdziwy Joker jak dla mnie, szurniety, z poczuciem humoru i jednak z zasadami natomiast Ledger mimo ze zagral go genialnie nie moge odeprzec sie wrazeniu ze gdyby nie Joker Nicholsona Ledger nie wiedzialby jak zagrac swoja postac. a tak wzorowal sie na Jacku dodajac cos od siebie co wyszlo swietnei i tak o to powstala kreacja Jokera rownie swietna i stad te spory. ale wole Nicholsona - za ta klase w graniu tej postaci, charakter i otaczanie sie ciekawszymi postaciami. pozatym Burton pokazal Nolanowi ze nie potrzeba wielkich pieniedzy zeby stworzyc swietny film i ten klimat! natomiast u Nolana czuje sie jakbym ogladal mocny film akcji z czubkami ktorzy lubia przebierac sie w ciuszki.
''Batman Nolana w ogole do mnie nie trafia. to nie Batman z komixu tylko film akcji w ktorym facet przebiera sie za nietoperza''
nie kompromituj się, Batmany Nolana mają więcej wspólnego z komiksem niż Burtona
nie kompromituj się, Batmany Nolana mają więcej wspólnego z komiksem niż Burtona
jesli tak uwazasz to nie mamy o czym pisac. jesli nie widzisz tego klimatu komixu u Bartona a bardziej dostrzegasz go u Nolana to sorry ale chyba komixu nie czytales.
u Burtona nie jest to żadne klimat komiksu, tylko bardziej bajki fantasy.
PS. Poczytaj sobie kilka komiksów a się przekonasz jakie bzdury wypisujesz
chwileczke. to psizemy o batmanie Burtona czy o jego filmach ktore maja klimat bajokowy - Edward Nozycoreki, Alicja itp. do mnie Batman Nolana nie przemawia. traktuje to jak sensacje a nie o to chodzi w Batmanie. skoro to komix, bajka to nie robmy z tego kina akcji a pokazmy to tak jak zrobil to Burton. efekty specjalne Nolana a rezyseria Burtona i mamy Batmana idealnego ;p
Tak piszemy o Batmanie Burtona który ma za bardzo bajkowy klimat.
Batman Nolana nie jest typowym kinem akcji. Co prawda sceny akcji w nim są, (bo to nieodzowny i bardzo słusznie zastosowany element w filmach rozrywkowych i wysokobudżetowych) nie mniej jednak one nie jest ich tak dużo i nie dominują one nad fabułą.
''efekty specjalne Nolana a rezyseria Burtona i mamy Batmana idealnego''
niesyty z tego tego nic by dobrego nie wyszło ponieważ fabuła i kreacje aktorskie u Burtona są dużo słabsze.
ta rozmowa nie ma sensu bo sie i tak nie dogadamy i nie przekonamy do naszych pogladow. dla mnie aktorstwo lepiej wypada u Burtona. bardziej mi sie podoba tez ze wzgledu na to ze ten Batman mi sie bardziej spodobal. koniec tematu. nie ma sensu o tym juz pisac :P widzisz, piszesz ze ma za bardzo bajkowy klimat. a mi wlasnie taki sie zajebiscie podoba. jest akurat. bo na przyklad Batman Forever Schumachera to juz troche przesada. wyglada jakby ktos bawil sie farbami i troche przesadzil z intensywnoscia. chcial zrobic komix no ale przesadzil.
to temat Jokera zamkniety. teraz mi napisz dlaczego Bale jest dla ciebie lepszym Batmanem od Keatona?
miszczu to ty sie nie kompromituj i przestan pisac komiksow przez x gimbusie.
batmany burtona to klimat burtona ,batmany nolana to klimat nolana -proste.
co do tego dlaczego bale jest lepszy od keatona to jest dopiero ciekza rozkmina,poniewaz keaton to imo zaraz po bale najlepszy batman-wykluczam beznadziejnego limera i clooneya,roznica jest zasadnicza bale pokazal roznice miedzy playboem miliarderem a mrocznym rycerzem walczacym w gotham+chrypka - genialne rozwiazanie,dziwi mnie fakt ze zaden z tych wczesniejszych aktorzyn na to nie wpadl.
ps ledger nie wzorowal sie na nicholsonie,zagral zupelnie inczej a teraz porownaj sobie na yuotubie zlepek smiechu i jego intonacja wg ledgera a srednim nicholsonem.
nie ma co jak wychwalanie osoby, która popełniła samobójstwo ewentualnie się zaćpała
spier.dalaj.
sam sie zaćpałeś, to był przypadek. Nie wolno go oskarżać o to że umarł. Ludzie! opamiętajcie się . to nie było żadne samobójstwo, a jak się nie znacie to nie ma co tu filozofować ;./
po pierwsze- gdy obejrzałam ten film, od razu mnie cos ruszyło. Od pierwszego momentu się zakochałam. Następnego dnia weszłam na kompa i sprawdziłam tego aktora, okazało się że nie żyje.
Także cały jeden dzień byłam w nim zakochana myśląc że żyje, więc gdyby nadal żył- nadal bym go kochała :)
jajebie,wynocha gowniaro na edarling moze tam znowu kogosz pokochasz.
ps ledger to najlepsza wersja jokera,lepsza od dennego nicholsona i troszeczke lepsza od hamiltona.mroczny rycerz to najlepsza wersja batmana zaraz po powrocie batmana,a bale to najlepszy batman.
to twoja opinia z ktora sie nie zgadzam. tak jak wiekszosc. i nie obrazaj innych. skoro brak c i argumentow to lepiej nic nie pisz.
komiX
rozumiem ze ktos sie moze ze mna nie zgadzac,ale twoje argumenty sa denne.i jestem wrecz przekonany ze twoja przygoda z komiksem to dorwanie kilku nr z tm-semic bo jezeli sledzilbys gacka na bierzaco chociazby z egmontu to wiedzialbys ze to co zrobil burton to jego wizja a nie wizja kane czy tego co bylo w komiksie.
ps odpisuj na komentarze kierowane do ciebie a nie do jakis malych dziewczynek.