7,3 194 tys. ocen
7,3 10 1 193918
7,7 58 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Postać Jokera nawet w miarę, Nicholson w miarę pasował choć niepotrzebnie co chwilę tą
charakterystykę zmieniał. Joker to Joker a nie paniusia, która zmienia makijaż. Jak na 2 godzinny
film spodziewałem się dużo lepszego widowiska, a tu pewnie nawet 30 minut dobrej akcji nie
było gdyby to podsumował. Film o Batmanie, a już bardziej przegadanego nie mogli zrobić.
Może "Powrót Batmana" będzie lepszy choć to ten sam reżyser. Ale w porównaniu choćby do
Batman: Początek to film Burtona odstaje, nie mówiąc już o tym, że daleko mu do Mrocznego
Rycerza Nolana. 6/10

ocenił(a) film na 8
Nomad1000

Film jest zrobiony w nieco innym stylu aniżeli trylogia Nolana :) Ja uważam, że Burton nieco lepiej ukazał brud i ciemną stronę miasta Gotham. Ale w kwestii ujęcia postaci Batmana zdecydowania króluje Nolan :) Powrót Batmana jest najlepszą częścią ze starych Batmanów moim zdaniem. Polecam obejrzenie :)

Marvolo666

Co do brudu i ciemności Gotham to się w pełni zgadzam, bo dobrze było to odwzorowane.

użytkownik usunięty
Marvolo666

W "nieco" innym stylu?
To jest zupełnie inny film, kręcony w innych czasach. To tak jakby porównywać grę reprezentacji K. Górskiego a F. Smudy :D

ocenił(a) film na 8

To fakt, nie chciałem jednak rozpoczynać otwartej kłótni, więc użyłem delikatnego określenia :)

ocenił(a) film na 8

dobre porównanie.

ocenił(a) film na 8
Nomad1000

Zaraz Cię zjedzą wierni fani Burtona i Nicholsona!;p

ScarlettOHara

uważaj, żebym ja Ciebie nie zjadł. na tutejszym forum mniej jest fanboyów niż na forum TDK, tam napisać że Nicholson jest świetny oznacza co najmniej lincz.

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

mrrrrr;)

ScarlettOHara

a to "mrrr" to ma oznaczać pozwolenie na konsumpcję?

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

a jakże? Cały czas czekam.

ScarlettOHara

no nie wiem... myślę, że byś mnie nie zechciała...

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

nic o mnie wiesz. Intryguje mnie Twój piękny umysł;) Logiczny, konstruktywny i treściwy.

ScarlettOHara

niby po czym o tym wywnioskowałaś, skarbie?

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

po Twoich wypowiedziach, oczywiście. Mam taki dziwny nawyk czytania i zbierania jak największej puli informacji o rzeczach bądź postaciach, które w jakikolwiek sposób mnie intrygują. Czytałam różne Twoje wypowiedzi na forum, mówiąc treściwiej;)

ScarlettOHara

zatem jakież to informacje o mnie udało Ci się zebrać?

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

gdybym mogła je spłaszczyć w kilku miałkich zdaniach na filmweb'ie, to automatycznie nie uznawałabym ich za intrygujące...

ScarlettOHara

jestem zmuszony stwierdzić, iż stanowisko, które teraz zajmujesz, w najmniejszym stopniu nie łechce mego próżnego ego, co mnie bardzo straszliwie martwi.

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

może Twoje prożne ego lubi być łechcone przez nadwyraz nieprawdziwe stwierdzenia niż przez autentyczne uwielbienie?;)

ScarlettOHara

zdecydowanie jak najbardziej tak! wszakże autentycznego uwielbienia jeszcze nie udowodniłaś żadnym nieprawdziwym stwierdzeniem. coś musisz zrobić, nie ma wyjścia!

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

czuje się jak na arytmetyce.

ScarlettOHara

się ciesz, że nie każę ci niczego udowadniać nie-wprost ;D

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

nadal czuję się jak na arytmetyce...

ScarlettOHara

mam przestać?

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

nie, to i tak nasze forum:) zupełnie zdominowane.

ScarlettOHara

to niebywale romantyczne.

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

prawda?

ScarlettOHara

niekoniecznie.

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

to jak w końcu?

ScarlettOHara

jest mi smutno...

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

miau.

ocenił(a) film na 8
ScarlettOHara

postaraj się chociaż odrobinę przede mną otworzyć...

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

uważam, że na podstawie tej rozmowy powinien powstać scenariusz.

ScarlettOHara

scenariusz czego? :D

myślisz, że nie zauważyłem, że w podły sposób zmieniłaś temat?
otwieraj się przede mną, już! ;)

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

Po prostu internetowe love story. To w sumie ważna kwestia zmian strukturalnych w społeczeństwie, nie sądzisz?
A co uważasz o aktualnym premierze i ustawie o zwiększeniu wieku emerytalnego?

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
ScarlettOHara

otwieraj się przede mną, już!

to jest gwałt!

ScarlettOHara

mnie chodziło o nasze postrzeganie siebie nawzajem, Donalda w to nie mieszaj!

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

śmieszne jest to, że cały rząd i jego największą opozycję można bardzo krótko i zwięźle skomentować.
Kaczor Donald.
I jakże ta forma satyry społecznej jest prawdziwa!

ScarlettOHara

zaraz całkowicie stracę ochotę do dalszej konwersacji, niemniej widzę, że robisz to z premedytacją :(

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

nie dramatyzuj.

ocenił(a) film na 8
ScarlettOHara

albo moje ulubione - nie rób scen.
Za każdym razem gdy to słyszę mam ochotę zrobić scenę uderzając owa osobę w łeb.

ocenił(a) film na 8
ScarlettOHara

jaki Ty jesteś romantyczny!
Ale ten Twój romantyzm z każdą publikacją nabiera coraz to niebezpiecznej formy. Najpierw chcesz mnie zjeść, później pytasz czy przestać, aby w ostateczności dokonać na mnie gwałtu.
Przyciągam socjopatów jak lodówka magnez...

ScarlettOHara

ja romantyczny?
ja gwałciciel?
ja socjopata?

ja magnez? :D

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

czytasz między wierszami. Nareszcie!

ScarlettOHara

żądam wyjaśnień :D

ocenił(a) film na 8
ed j. rush

Nawet to przeczytałem. Najwidoczniej nie mam lepszych rzeczy do roboty o tej godzinie.

ed j. rush

przepraszam, ze sie bezczelnie wtrace w ta jakze romantyczna przygode w swiecie komciow na filmłebiku, lecz magnez niczego nie przyciaga, magnez to mikroelement potrzebny czlowiekowi do funkcjonowania, a magnes to przedmiot magnetycznie naladowany, to tak gwoli scislosci, pozdrawiam.

użytkownik usunięty
quako

Miłość tu kwitnie a ty o jakichś naukowych bublach pleciesz ;)