Postać Jokera nawet w miarę, Nicholson w miarę pasował choć niepotrzebnie co chwilę tą
charakterystykę zmieniał. Joker to Joker a nie paniusia, która zmienia makijaż. Jak na 2 godzinny
film spodziewałem się dużo lepszego widowiska, a tu pewnie nawet 30 minut dobrej akcji nie
było gdyby to podsumował. Film o Batmanie, a już bardziej przegadanego nie mogli zrobić.
Może "Powrót Batmana" będzie lepszy choć to ten sam reżyser. Ale w porównaniu choćby do
Batman: Początek to film Burtona odstaje, nie mówiąc już o tym, że daleko mu do Mrocznego
Rycerza Nolana. 6/10
Film jest zrobiony w nieco innym stylu aniżeli trylogia Nolana :) Ja uważam, że Burton nieco lepiej ukazał brud i ciemną stronę miasta Gotham. Ale w kwestii ujęcia postaci Batmana zdecydowania króluje Nolan :) Powrót Batmana jest najlepszą częścią ze starych Batmanów moim zdaniem. Polecam obejrzenie :)
W "nieco" innym stylu?
To jest zupełnie inny film, kręcony w innych czasach. To tak jakby porównywać grę reprezentacji K. Górskiego a F. Smudy :D
To fakt, nie chciałem jednak rozpoczynać otwartej kłótni, więc użyłem delikatnego określenia :)
uważaj, żebym ja Ciebie nie zjadł. na tutejszym forum mniej jest fanboyów niż na forum TDK, tam napisać że Nicholson jest świetny oznacza co najmniej lincz.
nic o mnie wiesz. Intryguje mnie Twój piękny umysł;) Logiczny, konstruktywny i treściwy.
po Twoich wypowiedziach, oczywiście. Mam taki dziwny nawyk czytania i zbierania jak największej puli informacji o rzeczach bądź postaciach, które w jakikolwiek sposób mnie intrygują. Czytałam różne Twoje wypowiedzi na forum, mówiąc treściwiej;)
gdybym mogła je spłaszczyć w kilku miałkich zdaniach na filmweb'ie, to automatycznie nie uznawałabym ich za intrygujące...
jestem zmuszony stwierdzić, iż stanowisko, które teraz zajmujesz, w najmniejszym stopniu nie łechce mego próżnego ego, co mnie bardzo straszliwie martwi.
może Twoje prożne ego lubi być łechcone przez nadwyraz nieprawdziwe stwierdzenia niż przez autentyczne uwielbienie?;)
zdecydowanie jak najbardziej tak! wszakże autentycznego uwielbienia jeszcze nie udowodniłaś żadnym nieprawdziwym stwierdzeniem. coś musisz zrobić, nie ma wyjścia!
scenariusz czego? :D
myślisz, że nie zauważyłem, że w podły sposób zmieniłaś temat?
otwieraj się przede mną, już! ;)
Po prostu internetowe love story. To w sumie ważna kwestia zmian strukturalnych w społeczeństwie, nie sądzisz?
A co uważasz o aktualnym premierze i ustawie o zwiększeniu wieku emerytalnego?
śmieszne jest to, że cały rząd i jego największą opozycję można bardzo krótko i zwięźle skomentować.
Kaczor Donald.
I jakże ta forma satyry społecznej jest prawdziwa!
zaraz całkowicie stracę ochotę do dalszej konwersacji, niemniej widzę, że robisz to z premedytacją :(
albo moje ulubione - nie rób scen.
Za każdym razem gdy to słyszę mam ochotę zrobić scenę uderzając owa osobę w łeb.
jaki Ty jesteś romantyczny!
Ale ten Twój romantyzm z każdą publikacją nabiera coraz to niebezpiecznej formy. Najpierw chcesz mnie zjeść, później pytasz czy przestać, aby w ostateczności dokonać na mnie gwałtu.
Przyciągam socjopatów jak lodówka magnez...
Nawet to przeczytałem. Najwidoczniej nie mam lepszych rzeczy do roboty o tej godzinie.
przepraszam, ze sie bezczelnie wtrace w ta jakze romantyczna przygode w swiecie komciow na filmłebiku, lecz magnez niczego nie przyciaga, magnez to mikroelement potrzebny czlowiekowi do funkcjonowania, a magnes to przedmiot magnetycznie naladowany, to tak gwoli scislosci, pozdrawiam.