7,3 194 tys. ocen
7,3 10 1 193923
7,7 58 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

cóż jest to najlepsza wersja tego filmu, a zwłąszcza kiedy zaczęsli zmieniać aktorów, po Michael'u Keaton'ie nikt nie potrafił tego już dobrze zagrać, pozaty Jack Nicholson dał tu popis swoich zdolności, co ratuje yten film, a w zasadzie jest elementem dla którego ten film można oglądać...

ocenił(a) film na 6
vampier20

dla mnie to jest bajka, Batman Begins jest dużo lepszy.

vampier20

Zgadzam się z twórcą tematu. 'Batman' Burtona to już klasyka i zdecydowanie najlepsza ekranizacja komiksu w historii. A Jack Nicholson w roli Jokera to po prostu poezja...

ocenił(a) film na 7
vampier20

Zgadzam się że to jedyny dobry Batman. Burton w swój specyficzny sposób przeniósł na ekran cały klimat komiksu. W innych częściach nie ma już takiego 'brudnego' Gotam City jak w tej, w kontynuacjach nie odbiera się już tego świata wszystkimi zmysłami. Poza tym Jack Nicholson i Michael Keaton wypadają poprostu wspaniale w swoich rolach. Porównując Batmana Burtona i tego ostatniego, nie powiem Batman Begins zły nie jest, ale brakuje mu tego 'czegoś' co miał film Tima.

ocenił(a) film na 6
Achajka

Batmany Burtona mialy klimat ale nie komiksu, tylko "burtonowski". To Batman Begins oddaje klimat komiksów o Mrocznym Ryczerzu

ocenił(a) film na 7
acwo

Możliwe (fanką komiksów o Batmanie nie jestem, wiec aż tak sie nie znam - nie będę się kłócić :P), w każdym bądź razie 'burtonowski' klimat bardziej mi odpowiada :)

ocenił(a) film na 9
Achajka

Batman początek to też świetny film......................