7,3 194 tys. ocen
7,3 10 1 193923
7,7 58 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

joker

ocenił(a) film na 8

mam pytanie kto zagral lepiej jokera j.nickolson czy h.ledgarh

Pawuloniasty

Nie zgodzę się. Joker Ledgera to była właśnie ten chodzący chaos, nieprzewidywalny psychopata, samym wyglądem budził trwogę, a Nicholson... zagrał zwyczajnego jokera (pajaca)... Zresztą nie ma o czym gadać. Starego Batmana nie można porównywać do nowego. To zupełnie inne bajki. Stary praktycznie niczym nie różnił się od komiksu, był bardzo klimatyczny (to też zasługa Burtona), a nowy to znowu świetne kino akcji, wiadomo, super efekty i te sprawy...
Ale Ledger, według mnie, spisał się na medal.

pawel2599

Sam se odpowiedz:] hehe chyba kazdy moze miec indywidualne zdanie?

użytkownik usunięty
krawat

Heath Ledger ponieważ zagrał Psychopatę, a nicholson bardziej normalnego ;) Poza tym i tak nicholson jest lepszy...

ocenił(a) film na 9

Chyba kpisz. To Ledger zagrał mniej pokręconego gościa. Typowy oprych, który ma problemy z psychiką. Z kolei Joker Jacka Nicholsona to chodząca Puszka Pandory w ludzkim ciele. Joker w 100%. Tyle w temacie dzieciaki.

ocenił(a) film na 8
Pawuloniasty

Poprawka - to ty sobie kpisz. Jaka znowu z Nicholsona "chodząca puszka Pandory"? On był błaznem! Ja się ŚMIAŁEM, gdy oglądałem go w niektórych scenach! Czy tak ma wyglądać antybohater?

Jokerem w (niemal) stu procentach był Ledger. Nie Nicholson. Tyle w temacie, "dzieciaku".

ocenił(a) film na 8
Pawuloniasty

Cholerny filmweb...

Znowu mi posta nie zamieściło.

"Typowy oprych, który ma problemy z psychiką"

Łał, tuszę, że orientujesz się w towarzystwie.