PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 75996
4,9 21 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Kolejny illuminacki film...

użytkownik usunięty

Jeszcze na dodatek z ich "ksiezniczką".. Miłego oglądania i dalszego nieświadomego przyzwyczajania się do "tych" tematów. Pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 4
oliman

To jeszcze nic, ale magiczne drzewo, gadający wąż i kobieta z żebra to dopiero hit :p

ocenił(a) film na 1
Sjel

Każdy kto choć ma minimalna wiedzę o chrześcijaństwie wie bardzo dobrze , ze Bibli się nie odbiera dosłownie i jak się chodzi do kościoła to na kazaniach najczęściej są objaśnienia dotyczące konkretnej ewangelii i niema w nich nic dziwnego tylko w nie które rzeczy trzeba po prostu uwierzyć.... Ale zabawne ze nawiązałeś właśnie do katolicyzmu (to głównie dzieło iluminatów chcą żebyś tak myślał)bo jak dla mnie to jedna z najbardziej normalnych religii ( patrz hinduizm oni czczą krowy to dopiero jest porąbane i nie wiem jak można to zinterpretować ) http://www.youtube.com/watch?v=ofXBoMrECv8 - zainteresuj się tym i zastanów się czy chciałbyś coś takiego...

skyline8

Chciałbym zauważyć, że twój przedmówca nie nawiązywał do katolicyzmu, tylko do Starego Testamentu, a właściwie to do Księgi Rodzaju. Jaka jest różnica? Rzekłbym, że znaczna, bo Ewangelie, o których piszesz są cztery i wchodzą w skład Nowego Testamentu, który oparty jest już na zupełnie innych prawach i relacja Boga z ludźmi jest zupełnie inna.

użytkownik usunięty
Hatus

Jednak do kanonu Pisma Świętego zaliczamy również Stary Testament, proszę Pana. Ateiści wierzą w kosmiczne małpy rodzące ludzi, jak oznajmił ateistyczny prorok, Pan Dawkins. Pozdrawiam serdecznie.

Zapewniam, ze wiem jak to sie nazywa. :) Kiedy ja Cie ocenilem? Nie poddaje w zupelna watpliwosc rozmaitych teorii... Zasugerowalem tylko, ze takie owijanie w bawelne i unikanie stwierdzenia o czym mowa wdaje sie troche niepowazne... I jezeli juz ktos wierzy (nie mowie, ze ja sie z tym nie zgadzam, ale 'oceniam' Ciebie), to wyglada to troche smiesznie. A tak to spoko... ;)

Jakiś kontakt podobno jest przez SETI, ale nawet gdyby go nie było, to istnieją już związane z HAARPem instalacje Blue Beam mający na celu stworzenie holograficznej prezentacji na skalę światową, np. na całym niebie.

ocenił(a) film na 4

napisał koleś, który ocenił Salę Samobójców na 10 :)) Nie śpij bo Annunaki Cię zjedzą ;) Ech, gimnazjaliści...

kolejny poj,eb, który myśli, że posiada tajemną wiedzę...
Jeszcze na dodatek sądzi, że ta głęboka świadomość pomoże mu przeżyć koniec świata. Miłego marnowania sił na doszukiwanie się "tych" tematów we wszystkim. Nie pozdrawiam :

bigben3

Gratuluje mózgu:) śmiechu warci są Ci wrogowie tajemnych organizacji o których wszyscy wiedzą:)

ocenił(a) film na 6
bigben3

highfive

Ale beka. "pisząc cokolwiek niewygodnego w internecie narażamy się". Haha, ma avatar z anonymous i myśli że jest jakimś agentem resistance walczącym z systemem. Taa, uważaj, bo cie aresztują za napisanie swojej opinii na filmwebie.

użytkownik usunięty

Na sam koniec chcę powiedzieć, że osiągnęłam sój cel. Specjalnie w dość ironiczny sposób napisałam swój pierwszy post, by wzbudzić zainteresowanie .. no i przy okazji dowiedzieć się jaką wiedzą dysponują ludzie oglądający filmy gatunku Sci-Fi. No i wszystko jest jasne... Wielce ubolewam nad tym, jak bardzo ludzie nie mają szacunku i mają skłonnośc mówienia nieprzyjemnych rzeczy o kimś, kto ma odmienną od nich opinię. Dziękuje wszystkim, którzy mnie dosłownie obrazili, i ocenili na podstawie paru często źle zinterpretowanych informacji, no i rówież Tych którzy sobie doslownie o mnie coś ubzdurali..

aaaa! baba! i wszystko jasne!

ocenił(a) film na 6
bigben3

bigben3! wymiatasz !! :)

ocenił(a) film na 5

na podstawie 25 postów dowiedziałaś się jaką wiedzą dysponują ludzie oglądający filmy gatunku Sci-Fi? gratuluję. Twoja wiedza o illuminati pochodzi z podobnych źródeł?

ocenił(a) film na 6
logan_slupsk

Od tego filmu oczekuję tylko i wyłącznie świetnych efektów i rozwałki:) Od początku było wiadomo że fabuła będzie słaba ,a gra aktorska też taka sobie. Tak że zobaczę na pewno:)

toyminator

dokładnie kolego , ja wybieram się na rozrywkę , codzienna praca i życie jest wystarczająco stresujące bym jeszcze chodził na dołujące filmy , na których mam analizować co reżyser chciał wyrazić przez np . " przekrzywiony krzyż " czy inną alegorię , nie dzięki wybieram co innego , oczywiście są osoby co co mają inne gusta i potrzeby , ale to chyba inny dział .

toyminator

zgadzam się ide na to napewno w 3D dla efektów dla zabawy, nie przejmuje sie grą aktorów czy fabułą ...

wczesniak89

tego nie ma ku..a w 3D

A ja chcę zauważyć, że w momencie, w którym mój rozmówca wspomina z przekonaniem o NWO, Iluminatach, Reptilianach i innych spiskach 9/11, to automatycznie jest przeze mnie dyskwalifikowany jako osoba warta poświęcenia czasu na dyskusję :)

ocenił(a) film na 8

W takim razie trzeba cie ignorowac bo to nie jest:-)forum zeby wyglaszac swoje poglady jak to nikt nic nie wie o swiecie, rozmawiamy tu o filmie cala otoczke polotyczna polecalbym wyglaszac gdzie inndziej bo az zal siemto wszystko czyta.

ocenił(a) film na 7

Lubię takie klimaty, z miłą chęcią obejrzę zapewne będzie to świetna bajka z efektami jak to najczęściej amerykanie robią Zawsze w filmach s-fi zadziwia mnie nieudolność kosmitów, życie na ziemi wjechało na wiele milionów lat w ślepą uliczkę,w kosmosie jest tyle gwiazd wokół których krązy tyle planet że gdyby nawet na ułamku procenta powstało tam życie to było by ich tysięce czy nawet miliony Zzakładając że nie zabłądzili jak ewolucja z dinozaurami , są tam tak rozwinięte cywilizacje-nawet mimo nasze bujnej wyobraźni nie jestesmy sobie wyobrazić. A że nasza technologia jak między innymi pancerniki są wstanie pokonać takie cywilizację- to poprostu przymus- kręcić filmy w których ziemia zawsze umiera ? Stąd te bajki dla zacofanego rodzaju ludzkiego ,a takie bajki zawsze fajnie się ogląda . Bo czego można czepić się w bajce ? Napewno obejrzę i będę się dobrze bawił.
ps. Chociaż w " zapowiedzi" nam się nie udało.

amzet

Ja bym tak dla odmiany chętnie obejrzał coś co ma jakąś w miare niezłą fabuę i fajne efekty ,ale chyba mam za duże wymagania.
Ostatnio zauważyłem też ,że gry RPG mają dużo ciekawszą fabułę i przy okazji coraz lepsze opracowanie graficzne ,a i czas
spędzony przy tytułach z tego gatunku nie wydaje się stracony w przeciwięstwie do filmów króre sa tak totalnie głupie (czytaj:
dno kąpletne ,scenariusz pisany nie tyle co na kolanie ,ale do tego siędząc na kiblu) ,że naprawdę nie jestem w stanie pojąć jakim cudem ludzie biorą za to takie pieniądze (nie licząc kosztów efektów specjalnych oczywiście).W zasadzie to
producent ,reżyser ,a zwłaszcza ten idiota który pisał scenariusz powinien zapłacić MI za to ,że łaskawie ruszyłem dupe i wytrzymałem do konca ,gdyby chociaż te filmy były zdziebko cichsze to przynajmniej dało by radę trochę kimnać ,a tak...ehhh.

ocenił(a) film na 7
nexxio78

ee tam za dużo wymagań od filmów opartych na wyobraźni bo kto powie na 100 % że tak się nie wydarzy ? to s-fi ,czysta fikcja ,nawet ja po obejrzeniu dystryktu 9 usprawiedliwiam autorów - a może gdzieś tam w kosmosie są takie nieudaczniki,albo nacja która nie jest stworzona do zabijania jak ludzie

amzet

Do Dystryktu 9 nic nie mam w sumie nie był zły ,ale nie nie o to mi chodzi.amerykanie (celowo z małej litery) nawet w najgłupszym fimie robią z siebie niewiadomo jakich bohaterów.Oglądajac większość amerykańskich filmów jednego można być pewnym ,ogólnego przekazu ,a bedzie on jak zwykle ten sam 'amerykanie są wspaniali' i 'zrobimy wszystko w obronie naszego stylu życia' rzygać sie chce.

nexxio78

lepiej jakbys widzia dzielna ruska armie ? albo poslak czy francuską ? nie rob smiesznosci z siebie zobacz sobie jak to w filmacvh chinskich czy japonskich ich armie ratuja swiat padniesz ze smiechu!

ocenił(a) film na 7
nexxio78

nie przesadzaj płacą więc obsadzają kogo chcą w roli bohaterów, zresztą ( już kiedyś gdzieś pisałem ) a kto ma taką flotę żeby nas broniła ? niemcy ? anglicy ? rosja ?

amzet

polaczone sily rosyjsko chinsko indyjskie hahahah;P i iranu juz o tkaich sojuszach slychac na forach np onetu hahahahah! peniw piotr wielki z rakietami granit ale co z tego ze jednostka "ślepa" :D juz nei mowiac o koszmarnym zacofaniu innych rosyjkich jednostek w dziedzinie wykrywania i namierzania celu szczegolnie pozahoryzontalnego :) ale co tam przeciez jak amerykanie nas bronia to jakies ostre przegiecie bo wiadomo ze zrobilaby to flota europy hahaha ps. dla niekumatych flota morska i lotnicza USA jest potezniejsza od reszty flot morskich i lotniczych reszty swiata razem wzietych! ps no tak eh ci amerykanie znowu uratowlai swiat:P

ocenił(a) film na 1
Syrinx

przestan bic piane.
belkoczesz, potluczony

schiz

odezwał sie ten co tylko mądre rzeczy pisze

ocenił(a) film na 7
Syrinx

oczywiście zanim zdecydują kto ma kim rozkazywać minie połowa filmu ,w drugiej połowiek karzda ze stron będzie patrzeć na swoje interesy narodowe ,irańczycy może i dołączę o ile sprawdzą ile żydów jest wśród obcych i czy sami obcy obrażają allacha ,a na koniec całość poprosi amerykanów o wypożyczenie dronów i pancerników no i trochę lotniskowców ,w europie wszyscy pozastanawiają się jakie państwo ma swój interes narodowy w tym wszystkim na koniec filmu i tak poproszą amerykanów żeby coś z tym zrobili -to będzie tragi -komedia - jakby ktoś chciał mogę sprzedać prawa do tego scenariusza

ocenił(a) film na 1
amzet

karzda ze stron LLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

ocenił(a) film na 7
schiz

każda, mam pisać bzdety by ciebie zadowalać ,nie czepiaj się to forum filmowe nie polonistyczne -wyluzuj

ocenił(a) film na 1
amzet

na polonistyke nie wszedlbys nawet jakbys sral 3 dni pod siebie [srasz 1 dzien zwyczajowo]

ocenił(a) film na 7
schiz

hmm widzę że masz niezłe kompleksy, no cóż - nie pomogę
powodzenia

amzet

oj tak schiz ma poważne problemy z głową

ocenił(a) film na 5
Syrinx

Widzę, koleś, że w wywiadzie pracujesz :)

BioHay

a skad takie wnioski? :D

użytkownik usunięty
Syrinx

Stąd, że jest Pan uczniem gimnazjum. Pozdrawiam serdecznie.

widac zes pajac ! tylko pajace wyjeżdżają z tekstami o gimnazjum szczegolnie ci ktorzy uczeszczali ! np TY:) hahahaha powiedz mi jak to jest byc ofiara nowego systemu edukacji ?:D

amzet

nieudolnosc kosmitow? nie wiem jakie filmy tego typu ogladales ale to glownei zawsze jest nieudolnosc ludzi:/ eh i to taka u podstaw:/

ocenił(a) film na 7
Syrinx

no co ty ? dystrykt 9 , najbliżej, przylecieli - my nie potrafilismy tak latać , mieli potężną broń i nie potrafili zagwarantować sobie powrotu, gość po kryjomu zbierał na pół litra paliwa i jeszcze na dodatek pozwolili zamnknąć sie w gettach

amzet

tam chybabylo wyjasnione co i jak wiec nie widz eproblemu ps co wy ciagle z tym dystryktem wyskakujecie! popatrz jak ludzie nieudaolni w filmahc ..kurde praktycnzie w kazdych! jakie sobie wymyslisz i taka debilna fabuła swiadczaca ze tworcy nei za bardzo rozumieja reali armii i sprzetu wojskowego np pojedynki lotnicze w bitwie o LA czy skyline a anwet dzien niepodleglosci! w wojnie swiatow jak zwykle nasi bezradni hahaha w kazydm filmie na wstepie dosjaemy po dupie nie pokazywane sa żadne sensowne walki z uzyciem ogromnej ilosic sprzetu np jak w dniu niepodleglosci jedynie chyba ale tylko samoloty pokazano! zawsze to pokazuja jak gwardzisic biegaja z karabinami i w tle jakis samolot leci i obcy go rozwalaja jendym strzalem o tak sobie ahha w transformers 3 to samo jakby armi naszej nie bylo itp... jka wdac zawsze to ludzkosc pokazana jest jak niudolne pokraki a aspekty sprzetu wojskowego sa tak lekką reka pokazane ze budza smiesznosc dla kogos kto chociaz troche zna sie na militariach! mam nadzieje ze w battleship nei bedzie wpadek w sprzecie US navy i wykorzystaniu broni;/ zawsze w filmach jesli pokonujemy kosmitow to w jakis smieszno dziwaczny sposób ...tu bakterie tu poprosilismy tu wrus komputerowy itp hhaha a sprzet kosmitow zawsze niezniszcalny:P wrazliwy jedynie na glupie pomysly;P

ocenił(a) film na 1
Syrinx

tys pijany, ze wsi czy z dupą na glowy sie zamieniales?
twego belkotu NIE DA sie czytac bez bolu glowy

schiz

boś za głupi ! masz metode czytania jak dziecko w przedszkolu? literka za literką ? aghaahhahaha

ocenił(a) film na 1
Syrinx

wroc do przedszkola, naucz sie alfabetu a potem skladaj zdania.
ALA MA KOTA.
PO 10 LATACH MOZE TU COS NAPISZESZ. Z SENSEM.

schiz

is ie znowu osmieszyles ! forescie gumpie ahahhahahaha skad takie pajace sie biorą? ahhahaha biegnij na skarge do pani nauczycielki ahhahahahah ahahha sciana i facepalm z ciebie koles!:D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
schiz

jezu i znowu brniesz! boze jaki głupek ahbahahahahahahahahahah hahahahahha aahahahahhahaa

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem