PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817415}
6,1 7,9 tys. ocen
6,1 10 1 7851
6,3 52 krytyków
Benedetta
powrót do forum filmu Benedetta

Najlepsze jest w tym filmie to, że jest niezwykle interesujący od pierwszej minuty aż do końca. Panie świetnie to zagrały. Choć z pewnością to Virginie miała najtrudniejsze zadanie. Film ma super klimat, oddaje ten chłód zakonu. Większość filmów o świętych czy prawie świętych ma formę dokumentalną, przez co są zwyczajnie nudne. Ten taki nie jest na szczęście.

previousframe

racja i popieram w 100% nigdy nie widziałam jakże fascynującego filmu o grzechach w zakonie a nie jedni robią tak w Polsce gdzie pedofile w sutannach mają przyzwolenie na gwałcenie kobiet i dzieci a nic im za to nie grozi,znasz może podobne filmy?:)

ocenił(a) film na 3
Weronka90

Oczywiście jak filmów tematyce religijnej w tle z kościólem i patriarchatem to na końcu musi być palenie na stosie. Sam rezyser w wywiadzie mówi ,że to dodał specjalnie by na końcu było wielkie boom. Nic takiego nie miało miejsca. Kościół katolicki nie palil wiedźm ani nikogo na stosie. Zajmowali się Luteranie. Ciężko się ogląda takie kino jak wiadomo,że od początku do końca to jedno Wielkie kłamstwo. Erotyczny film fantasy z przebierańcami w strojach zakonnic nic więcej.

lsd909

lepszy taki film niż popeirający pislandie i rydzyka:)

ocenił(a) film na 5
Weronka90

Yyy serio??? Rozumiem że nie oglądałaś "w imię róży"?

Sabineczka7

A co to za film hmm?;)

ocenił(a) film na 5
Weronka90

Pytasz serio czy to sarkazm?:p

Sabineczka7

Serio serio bo nie mogę znaleźć tego filmu na Filmweb

ocenił(a) film na 5
Weronka90

"imię róży". Z Seanem Connery i młodym Christianem Slaterem. Bardzo polecam. Jeśli jeszcze nie widziałaś to się nie zawiedziesz,to klasyk.

Sabineczka7

Dziękuje myślę że kiedyś obejrzę :)

ocenił(a) film na 5
Weronka90

Nie zwlekaj z tym za długo;) prawdziwy majstersztyk. Pozdrawiam