PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1241}

Bez przebaczenia

Unforgiven
1992
7,9 95 tys. ocen
7,9 10 1 95063
8,3 62 krytyków
Bez przebaczenia
powrót do forum filmu Bez przebaczenia

A "Zapach Kobiety" NIE!!! wytlumaczy mi ktoś to... bo ja niektorych żeczy nie mogę pojąć.

ocenił(a) film na 9
Papillon

A po za tym nie mieszajmy tu gatunków filmowych, bo prowadzi to donikąd. Poza tym, czy Oscar jest aż tak ważny dla widza? Pewnie, stanowi o wartości filmu, ale przecież jest mnóstwo świetnych filmów, które nie miały nawet nominacji do Oscara, a są na poziomie "Bez przebaczenia".

Papillon

no wlasnie dostał zapach kobiety oscara, oscar za najlepsza pierwszo planową role :}

użytkownik usunięty
Kupisz14

"Zapach kobiety" do film dla bab i gejów.

użytkownik usunięty

Uwaga na słowa, mi się nie podobał a jestem 'babą' : ]

ocenił(a) film na 10
Kupisz14

Ja uważam, że obydwa filmy są warte uwagi, z czym - Zapach Kobiety to film dobry (i jedna z najlepszych kreacji Pacina), a Bez przebaczenia - genialny. 'Unforgiven' to ponadczasowe dzieło, western który łamie klasyczne konwencje tego gatunku - to już nie wesoła rzeź, tutaj bohaterowie to są ludzie, dla wielu z nich zastrzelenie nawet bandyty to wielki ból. William Munny to nie jest klasyczny westernowy bohater - to drań i morderca, który przechodzi osobistą resocjalizację - nie do końca zresztą udaną. W tym filmie nie ma podziału na dobro i zło, każdy ma tu swoje grzechy (może poza dziećmi Munny'ego), jest tutaj tylko zło i większe zło.

ocenił(a) film na 9
Kupisz14

oba filmy bardzo dobre, ale ten lepszy. proste.

użytkownik usunięty
Kupisz14

Strasznie się uśmiałam z tej dyskusji. Bez obrazy, ale czy autor ma 15 lat i przechodzi okres dojrzewania lub ów "Zapach kobiety" to jego pierwszy film z dobrą średnią? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że te rozpaczliwe posty mógł napisać kto inny! : D

ocenił(a) film na 9
Kupisz14

"bo ja niektorych żeczy nie mogę pojąć"

Ja nie mogę pojąć jak można być takim matołem żeby "rzeczy" pisać przez "ż"i jakoś z tym muszę żyć.

ocenił(a) film na 9
Gaeth

ja to tam nie mogę zrozumieć jak można rzeczy przez ż napisać ;/

ocenił(a) film na 10
Pato18

Przylonczam sie bo tesz nie moge zrozumiec jak mozna napisac "rzeczy" przez "z" no nie moge co za matol, leze i kficze.
Oba filmy bardzo dobre choć mi bardziej się podobał Bez przebaczenia.
Svdw ładne cycki ;*