Big Lebowski

The Big Lebowski
1998
7,4 159 tys. ocen
7,4 10 1 158618
8,0 68 krytyków
Big Lebowski
powrót do forum filmu Big Lebowski

Zauważyliście, że w na początku filmu,w scenie gdy Dude kupuje mleko,
na czeku, który wypisuje, oprócz 69 centów (lol) widnieje data 11 września. Chwilę później Dude spogląda w górę, a tam w telewizorze George Bush senior mówi coś w stylu: "nie będziemy tolerować tych ataków terroru".

ocenił(a) film na 10
the_downward_spiral

Interesujące , ale jak wytłymaczysz fakt że film nakręcono w 1998 roku ? x)
AAAAA !!! TO Bracia Coen a nie Osama to zaplanowali !

MoRRs_Z_LaSu

widocznie terrorysci sa fanami Coenów

ocenił(a) film na 8
the_downward_spiral

...on mówi..."nie bedziemy tolerować agresji przeciwko kuwejtowi"...także lepiej się dobrze zastanów znaim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 10
Mr_Woozie

Wiesz, może lektor był inny niz ty miałeś , moze napisy były rożne , wiec ty tez sie moze zastanow niz kazesz komus sie zastanowic .

ocenił(a) film na 8
MoRRs_Z_LaSu

A ja wczoraj tę datę widziałem w "Half Nelson":)

ocenił(a) film na 10
the_downward_spiral

To nie jest przypadek. Coenowie jako Zydzi dobrze wiedzieli co się wydarzy 11 września :)

ocenił(a) film na 10
King_SX

A co maja Zydzi do 11 wrzesnia ? ? ? ? ?

ocenił(a) film na 10
King_SX

A co maja Zydzi do 11 wrzesnia ? ? ? ? ?

ocenił(a) film na 10
MoRRs_Z_LaSu

oj, dużo. ..

ocenił(a) film na 10
King_SX

Żydzi ? mylisz ich z muzłumanami. A jezeli czegos nie wiem to prosze napisz co mają ."oj duzo" nic mi nie mówi,

ocenił(a) film na 10
MoRRs_Z_LaSu

Nikogo z nikim nie mylę. Związków i teorii poszukaj sobie w googlach, nie chce mi się dalej rozwodzić, bo widzę, że mam do czynienia z upierdliwcem :)

ocenił(a) film na 10
King_SX

nie , nie masz do czynieniaz upierdliwcem , z tatą nie rozmawiasz.

ocenił(a) film na 10
MoRRs_Z_LaSu

I nic nie znalazłem , napisz chociaż jedną teorie , co Żydzi mieli wspólnego z zamachami 11 września ?
Oprócz tego ze byli wsród ofiar.

ocenił(a) film na 10
MoRRs_Z_LaSu

O Jezu... Może wpisałeś w googlach "RZydzi"... :)
Na polskich stronach jest w cholerę dyskusji i artykułów na ten temat, na anglojęzycznych jakieś milion razy więcej. Ale dobrze, proszę uprzejmie, dla przykładu (pierwszy lepszy z googli): http://www.polonica.net/WTC_czy_zydzi_wiedzieli.htm .

I żeby dłużej nie ciągnąć tej jałowej dyskusji: nie twierdzę, że jestem zwolennikiem teorii spiskowych, niemniej jednak niektóre fakty bądź sugestie dają do myślenia.

A sprawa domniemanych powiązań Żydów z tragedią WTC była (i jest) tak nagłośniona, że pytanie "co Żydzi mieli wspólnego z zamachami 11 września ? " wydaje mi się lekko śmieszne.

ocenił(a) film na 10
King_SX

no tak , przeczytałem , i nadal uważasz za wiarygodne ze mieszkajacy w USA Żydzi "wiedzieli ale nie powiedzieli" o zamachach na WTC i Pentagon ?
Nie było by to za duze ryzyko ? kiwac największe państwo swiata ?

ocenił(a) film na 10
MoRRs_Z_LaSu

Nigdzie nie na pisałem, że tak uważam. Co więcej, zaznaczyłem, cytuję: "nie twierdzę, że jestem zwolennikiem teorii spiskowych, niemniej jednak niektóre fakty bądź sugestie dają do myślenia."

I przypomnę, że cała dyskusja wzięła się z mojej, skądinąd żartobliwej wypowiedzi, że "Coenowie jako Zydzi dobrze wiedzieli co się wydarzy 11 września :)".

Myślę, że uzasadniłem już dostatecznie kontekst swojej wypowiedzi :)

ocenił(a) film na 10
King_SX

Jak zartowałes to czemu sie oburzyłes ( czy co to było ) jak nie wiedziałem co z tymi "RZydami" chodzi ? :)

ocenił(a) film na 10
MoRRs_Z_LaSu

Najwyraźniej nie widziałeś mnie oburzonego :)

ocenił(a) film na 10
King_SX

Nie miałem tej przyjemnośći :]

ocenił(a) film na 8
MoRRs_Z_LaSu

MoRRs.Z.LaSu
osoby ktore wierza chocby czesciowo w tego typu teoorie spiskowe uwazam za kompletnych idiotow, rownie dobrze mozna powiedziec ze Bush kazal rozwalic wieze zeby dostac kase od kongresu na atak na Irak, fajnie ta kwestia zostala opisana w South Park

ocenił(a) film na 10
tomek_53

MAGGOT ?!?!? eeeee ten nick coś mi mówi :o