Zauważyliście, że w na początku filmu,w scenie gdy Dude kupuje mleko,
na czeku, który wypisuje, oprócz 69 centów (lol) widnieje data 11 września. Chwilę później Dude spogląda w górę, a tam w telewizorze George Bush senior mówi coś w stylu: "nie będziemy tolerować tych ataków terroru".
Interesujące , ale jak wytłymaczysz fakt że film nakręcono w 1998 roku ? x)
AAAAA !!! TO Bracia Coen a nie Osama to zaplanowali !
...on mówi..."nie bedziemy tolerować agresji przeciwko kuwejtowi"...także lepiej się dobrze zastanów znaim coś napiszesz.
Wiesz, może lektor był inny niz ty miałeś , moze napisy były rożne , wiec ty tez sie moze zastanow niz kazesz komus sie zastanowic .
To nie jest przypadek. Coenowie jako Zydzi dobrze wiedzieli co się wydarzy 11 września :)
Żydzi ? mylisz ich z muzłumanami. A jezeli czegos nie wiem to prosze napisz co mają ."oj duzo" nic mi nie mówi,
Nikogo z nikim nie mylę. Związków i teorii poszukaj sobie w googlach, nie chce mi się dalej rozwodzić, bo widzę, że mam do czynienia z upierdliwcem :)
I nic nie znalazłem , napisz chociaż jedną teorie , co Żydzi mieli wspólnego z zamachami 11 września ?
Oprócz tego ze byli wsród ofiar.
O Jezu... Może wpisałeś w googlach "RZydzi"... :)
Na polskich stronach jest w cholerę dyskusji i artykułów na ten temat, na anglojęzycznych jakieś milion razy więcej. Ale dobrze, proszę uprzejmie, dla przykładu (pierwszy lepszy z googli): http://www.polonica.net/WTC_czy_zydzi_wiedzieli.htm .
I żeby dłużej nie ciągnąć tej jałowej dyskusji: nie twierdzę, że jestem zwolennikiem teorii spiskowych, niemniej jednak niektóre fakty bądź sugestie dają do myślenia.
A sprawa domniemanych powiązań Żydów z tragedią WTC była (i jest) tak nagłośniona, że pytanie "co Żydzi mieli wspólnego z zamachami 11 września ? " wydaje mi się lekko śmieszne.
no tak , przeczytałem , i nadal uważasz za wiarygodne ze mieszkajacy w USA Żydzi "wiedzieli ale nie powiedzieli" o zamachach na WTC i Pentagon ?
Nie było by to za duze ryzyko ? kiwac największe państwo swiata ?
Nigdzie nie na pisałem, że tak uważam. Co więcej, zaznaczyłem, cytuję: "nie twierdzę, że jestem zwolennikiem teorii spiskowych, niemniej jednak niektóre fakty bądź sugestie dają do myślenia."
I przypomnę, że cała dyskusja wzięła się z mojej, skądinąd żartobliwej wypowiedzi, że "Coenowie jako Zydzi dobrze wiedzieli co się wydarzy 11 września :)".
Myślę, że uzasadniłem już dostatecznie kontekst swojej wypowiedzi :)
Jak zartowałes to czemu sie oburzyłes ( czy co to było ) jak nie wiedziałem co z tymi "RZydami" chodzi ? :)
MoRRs.Z.LaSu
osoby ktore wierza chocby czesciowo w tego typu teoorie spiskowe uwazam za kompletnych idiotow, rownie dobrze mozna powiedziec ze Bush kazal rozwalic wieze zeby dostac kase od kongresu na atak na Irak, fajnie ta kwestia zostala opisana w South Park