PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=13}

Big Lebowski

The Big Lebowski
1998
7,4 158 tys. ocen
7,4 10 1 158273
8,0 68 krytyków
Big Lebowski
powrót do forum filmu Big Lebowski

a jak ktoś go nie rozumie to jego problem , geniusz , najlepszy film Cohenów

ocenił(a) film na 8
Dickinson

Zgadzam się! Goodman po prostu wymiata. Nie wiem co może się nie podobać, oprócz godziny emisji na dwójce.

ocenił(a) film na 7
Dickinson

a czego tutaj nie rozumieć?

użytkownik usunięty
Dickinson

Jedyne co się może nie podobać, to zbyt <<grzeczne>> tłumaczenie. Polecam obejrzeć bez lektora. I oczywiście popieram przedmówców. Świetny film.

Dickinson

Daleko mu do Fargo!

ocenił(a) film na 10
Dickinson

Jeden Cohen to Leonard, sugerujesz, że jest ich więcej i kręcą filmy?

ocenił(a) film na 10
pan_dziejaszek

Panie_dziejaszku, jest jeszcze Sacha Baron, więc oni może tak razem wspólnie (mieszanka byłaby wybuchowa:). Ale nauczyć naszych filmwebowiczów pisowni nazwiska braci Coen to chyba zadanie ponad nasze siły (ja też już próbowałem:)
Pozdrawiam:)

Dickinson

Nie jestem w stanie zrozumieć jak ten film może mieć tak niską ocenę. To najlepszy film jaki widziałem.

ocenił(a) film na 10
Dickinson

ja rowniez uwazam ze to arcydzielo a jak ktos mysli jak pinokio (ma drewniany mozg)problem z abstrakcyjnym mysleniem to dla niego pozostaja filmy kat B i nie przetlumaczysz bo to trzeba czuc i tyle

ocenił(a) film na 9
zocha244

Jak sporo innych filmów braci Coen. Przecież te same teksty (że nuda że lipa, że nie strzelają za dużo) są pod filmem to nie jest kraj dla starych ludzi, tematyka zupełnie inna, ale te filmy trzeba po prostu czuć.

ocenił(a) film na 10
Dickinson

Dokładnie koleś, arcydzieło w pełni tego słowa znaczeniu... Do dzisiaj mam sentyment słuchać w kompakcie jak jadę autkiem "Lookin out my back door", tylko nie paląc oczywiście trawy... :)