PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126772
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Przereklamowany, nudny... mógłbym wymieniać negatywne przymiotniki na temat tego filmu
całymi dniami ( ale nie warto poświęcać tyle uwagi tak nieudanej produkcji). Zasłużona
Złota Malina dla Heather Donahue za tę... jakże fatalną grę aktorską. Latali po tym lesie,
darli się ... ogólnie nic z tego nie wynikało. 1/10

Dewan

Ktoś kiedyś porównał to do Paranormal dlatego obejrzałem, 2 momenty w filmie były takie jak powinny być tzn. motyw z dziećmi i namiotem i ten na końcu reszty nie polecam + słabe aktorstwo.

użytkownik usunięty
Hitman21

znasz jakieś filmy na podobę BWP ?

Paranormal Activity bardziej znany, nie jest takich filmów dużo, może jeszcze Paranormal Entity(nie oglądałem).

użytkownik usunięty
Hitman21

Jest ich od groma.

Jeśli znasz więcej filmów podobnych napisz sebnem pytał o nie 2 posty wyżej.

użytkownik usunięty
Hitman21

[Rec] (2007)
[Rec] 2 (2009)
Kwarantanna (2008)
Paranormal Activity 1,2,3
Paranômaru akutibiti dai-2-shou: Tokyo night
Paranormal Entity (2009)
Projekt: Monster (2008)
Po części też, Czwarty stopień (2009)
Na razie tyle jak jeszcze sobie coś przypomnę to dopiszę !

Jednak PA czy BLP nie mają w sobie żadnych efektów, wygląda to jak nagranie zwykłą kamerą w recu czy cloverfield nie jest tam tak wyczuwalne, widać w nich rękę grafika, nie mamy poczucia tej "złej siły", do tego ukazana jest postać potwora tudzież innego stwora.

użytkownik usunięty
Hitman21

zejście , zejście 2
127 godzin też miało pare scen nagranych kamerą z ręki ;]

Dewan

""Wstrząsający horror".. nie no, żartuje :)" - hehe, dobre!

Dewan

Spodziewałam się czegoś spektakularnego... Niestety, film okazał się nudny, nic strasznego, a horrory mają przerażać, prawda?

Dewan

z tym ,ze film powstal w 2000 roku, wiec prosze, nie bądź smieszny
gdy to powstawało to rezyser paranormal jeszcze nie wiedzial co to kamera

vasil_zajcev

Być może był prekursorem gatunku ale trzeba przyznać że Paranormal udoskonalił kilka rzeczy a do tego wprowadził "motyw opętania" i dowody istnienia ducha(np. scena z kołyską dziecka w 1).

Hitman21

rzecz jasna, bo z zalozenia kinematografia sie rozwija :)

ocenił(a) film na 1
Dewan

Rzeczywiści wieje nudą, nie ma się czego przestraszyć, jak dla mnie film pozbawiony klimatu dobrego horroru. Zawiodłam się totalnie.

ocenił(a) film na 9
darudee

Ja też. Nie strzelają z laserów, nie chodzą po ścianach, ani nie gonią z pourywanymi kończynami oblani przecierem pomidorowym a na końcu nikt im nie odcina głowy. Co za kaszana