1/10 !!! Bezsensowny koniec filmu ;/ Rozumiem, że zrobili to tak, że to widz ma sobie sam wyobrazić jak to się skończyło, ale film nudny jak nie wiem co. Szkoda czasu na niego.
To nie jest horror, który straszy krwią i przemocą tylko własną ludzką wyobraźnią. Oglądając taki film trzeba się wczuć. Najlepiej obejrzeć go wieczorem lub w nocy w ciemnym pomieszczeniu i z dźwiękiem 5.1. Emocje gwarantowane. Nie każdy potrafi to zrozumieć. Horrory przecież są po to by człowiek przestraszył się, przeżył dreszcz emocji. Ludzie oglądają horrory, ale sami chyba nie wiedzą po co skoro takie dobry horror oceniają na 1,2 itp. Z tego wynika, że oglądają bo to by tylko "obejrzeć". Myślą, że jak po prostu "obejrzą" to poczują ten klimat. "Obejrzeć" to można kiepskich w kablówce.
P.S. Koniec to mistrzostwo tego filmu.
P.S.2 Film nie jest nudny jeśli człowiek wczuje się w ten film. Oglądając go przy takich warunkach jak opisałem wyżej nikt by nie nudził się. O ile ktoś wytrzymałby i obejrzał tak film do końca. Wyobraźnia dostaje kopa i boimy się tak samo jak aktorzy.
Oglądałam go 2 razy w nocy i nic mnie w nim nie przestraszyło o.O A horrory zawsze ogladam w nocy, bo w dzień takie ciekawe nie są :>
Oglądałaś go z nastawieniem, że to wszystko prawda - czy dopiero po latach od premiery? To drugie wiele by tłumaczyło...
Tak, tak...Ja też nie lubię jak w horrorach krew się leje strumieniami itp, ale błagam, niech chociaż ma dobrą fabułę! Bo to, że cały czas kręcą się w tym samym miejscu i przeklinają, bo nie mogą dotrzeć do samochodu to jest trochę nudne. Końcówka tak samo... Naprawdę, lepsze jest Paranormal Activity.
skoro nie kumasz końca to proponuje zmusić się i obejrzeć jeszcze jeden raz, bo lepszego końca tego filmu nie można było wymyślić. Naprawdę.
Fakt,końcówka jest bardzo straszna i świetna.Byłem na tym filmie w kinie w 2000 roku i naprawdę mnie wystraszył( szczególnie właśnie końcówka,totalne szaleństwo i paranoja).Dziś po 10 latach inaczej patrzę już na ten obraz.To genialnie wręcz zaplanowany skok na kasę,oparty jednak na kłamstwach.Miliony ludzi nabrało się na wymyśloną opowieść o prawdziwej legendzie i tłumnie waliło do kin i kasa zaczęła lać się strumieniami...Czuję niesmak jak ktoś podaje hasło Blair witch project...
Co do drugiej części wypowiedzi się nie zgodzę. Każdy film w jakimś stopniu jest skokiem na kasę. Gdyby tak nie było to wejście do kina byłoby za darmo, a i za filmy na dvd nie trzeba byłoby płacić. Ta cała otoczka "Blair..." tylko dodała temu filmowi uroku. Widz myślał, że ta historia naprawdę się wydarzyła i dzięki temu jeszcze bardziej emocje go rozwalały. Więc... z jednej strony korzyść dla widza, z drugiej dla tego kto czerpie zyski z filmu.
PS. co do końcówki jeszcze. Nawet nie chodzi mi o to, że biegają jak opętani po domu; niby się słyszą,a nie mogą znaleźć. Chodzi o to, że kapitalne jest ujęcie jak gościu stoi pod ściana podczas gdy dziewczyna trzymająca kamerę upada. Tak właśnie głosiła ta legenda (oczywiście zmyślona), że czarownica ustawiała jedno dziecko pod ścianą, a drugie zabijała.
totalny szit. 1/10. i nie interesuje mnie to co wy wogole gadacie. chyba nie widzieliscie dobrego horroru. nuda nuda i jeszcze raz nuda. sam z kolega bym cos takiego nakrecil.
ok:) napisz swój ulubiony horror. Interesuje mnie co interesuje kogoś kogo nie interesuje to co mnie interesuje.
Popieram pakin24
Film mistrzostwo ale skoro siadzie dzieciak przed filmem i czeka az sie krew poleje i falki zaczną latac na lewo i prawo to sie zdziwi a potem takie bzdury wypisuje na forum. Film naprawde dobry i trzyma w napieciu, dla fanów typowych horrorów a nie thrillerów. Pozdrawiam.
Nikt tu nie wspomniał, ze czeka na krew, flaki i morderce , który zabija wszystkich do okola. Mi się film po prostu nie podobał. Kręcili się w kolko, a potem nagle znikli... Ten film w ogóle nie jest straszny.
Tak, nie ma to jak generalizować i uważać innych za ludzi czekających na flaki. Trochę szacunku do drugiej osoby...
Mnie film również się nie spodobał, klimatu jak dla mnie nie trzymał w ogóle.
Wlodar16 - Czekam na propozycje wartego oglądnięcia horroru :) Oszukać przeznaczenie 2 ;>?
btw jeszcze w życiu nie widziałem bardziej realnego i działającego na wyobraźnię filmu grozy niż BWP. Aktorzy prktycznie wzięci "znikąd" potrafili mnie, widza po prostu wmurować w fotel i z niecierpliwością oczekiwałem kolejnych zdarzeń ! Każdy szanujący się fan horroru musi obejrzeć Blair'a.
9/10
Osobiście nie cierpię horrorów w których co 5 minut pojawiają się flaki i hektolitry krwi, ale BWP to totalne dno. Film nudny, właściwie nic się nie dzieje i pomimo, że oglądałam o północy ani razu się nie wystraszyłam. Fabuła leży totalnie. Cały czas spacerują sobie po lesie, kłócą się i przeklinają, jedynie końcówka była w miarę znośna.
Film, calkiem fajny ,atmosfera typowa dla horroru.Ja to oglądałem z 3 razy ale dalej nie rozumiem tej koncówki. Oni wchodzą do domku szukają Josha , ktoś tam krzyczy (niewiadomo o co chodzi z tym krzykiem). Kamera pokazuje człowieka odwróconego to pewnie Josh.I nagle osoba trzymajaca kamere upada... nierozumiem, skoro to byl Josh to dlaczego nic do niego nie mowila, nie wyrazala radosci ze znalezienia go...
Nie rozumiem nic z tej koncowki;/