wówczas gdy mial premiere, w dobie dzisiejszych standardów, widzowie mogą go nie docenić (9)
Teraz jest bardzo niedoceniany. To chyba jedyny film który sprawił, ze podczas seansu straszyłem sam siebie swoją wyobraźnią. NA prawdę bardzo dobre kino.
zgadzam sie :) to był chyba pierwszy film z ''perspektywy kamerzysty'' i wydaje mi sie ze własnie dzięki niemu powstał: rec, paranormal activity, project monster, grave encounters... i jeszcze kilka tytułów by sie znalazło. dziś coraz więcej takich filmów powstaje chcac powtórzyć sukces BWP i niektórych takie filmy zaczynają nudzić. ale jesli oglądało się go ponad 10 lat temu śmiało można by go nazwać najlepszym horrorem :)
Dokładnie, jakby cofnąć się do tamtych czasów to naprawde dobry film. Na dodatek budżet nie był zbyt wysoki a zarobili na filmie kilkanascie razy wiecej niz wydali. Zgadzam sie z wypowiedzią grzegorz3117, to BWP zapoczątkował erę filmów kręconych z perspektywy kamerzysty i wg. mnie takie filmy często są warte obejrzenia bo można się wystraszyć. A w BWP jak widać nie trzeba było żadnych potworów żeby się bać, wystarczyło to, co nasza wyobraźnia podpowiadała.