Ogółem film bezsensowny. Fajnie że na faktach ale mógłby być lepiej wyreżyserowany. Ani trochę nie był straszny jak go oglądałam.
Racja. Przez cały film czekałam, aż coś mnie przestraszy, ale nie było takich momentów. Jedynie zakończenie pozostawiło trochę do myślenia.
Film oglądałam gdzieś w lutym tego roku. Mam 17 lat. :) I naprawdę starałam się wczuć w ten film, ale jakoś nie wywarł na mnie żadnego wrażenia. Jak pisałam wcześniej, zaniepokoiło mnie jedynie samo zakończenie. Reszta była... przeciętna. Akcja, moim zdaniem, mało trzymająca w napięciu.
Do takich filmów nie powinno się wracać po tak długim czasie od premiery. Teraz takich filmów (niby na faktach) jest co najmniej kilka i coraz mniej kto w to wierzy i mało kogo ciekawią. Szkoda, że nie oglądałaś go tak jak ja w wieku 10-12 lat na kasecie VHS wtedy moglibyśmy porozmawiać. Sam do niego nie wrócę, ponieważ wystawił bym pewnie taką samą ocenę jak Ty, ale kiedyś to był dla mnie szok :) To trochę jak ze starymi grami - młody człowiek nie zrozumie ich magii :) Choć oczywiście nie mam nic do Twojego wieku, po prostu obejrzałaś go o 11 lat za późno. Pozdrawiam :)
Końcówka Ci się najbardziej podobała? Z tego co pamiętam to właśnie mi najmniej, zakończenie mnie bardzo wkurzyło ;d Nie napiszę dlaczego, bo oglądałem go kilka lat temu, ale to zapadło mi w pamięci ;s
Też nigdy do niego nie wróciłem, ale w pamieć zapadły mi (SPOILER) te "laleczki" na drzewach straszne to było. Końcówka trochę mnie rozczarowała bo nadal nic nie było wiadomo ;)
Ten film nie jest oparty na faktach. -_-" Na potwierdzenie cytat z wikipedii:
"Film zrealizowany jest na wzór filmu dokumentalnego. Wiele scen nakręconych zostało za pomocą zwykłej kamery video. Zabieg ten dodał filmowi klimatu; miał także wzbudzić u widza poczucie, że ogląda wydarzenia, które naprawdę miały miejsce."
Na wikipedii samemu można pisać/edytować różne rzeczy, więc to nie jest wiarygodne źródło ;] ale to oczywiste, że tego typu filmy nie są na faktach ;o
No dobrze, wiem, że to nie jest wiarygodne źródło, ale już od razu widać, że w promocji fimu odegrał większą rolę marketing i promocja niż sama gra aktorska... Zresztą w samej recenzji filmwebowej można wyczytać, że film nie jest oparty na faktach, jak sugerowano w sieci... a kto w to uwierzył, niestety dał się oszukać... A może stety, bo wtedy może udało się twórcom go przestraszyć. Tak czy siak mnie nie ruszyło, prócz tego motywu z zębami, który mnie bardziej obrzydził niż wystraszył...
ludzie wierzą w żydów-zombie sprzed 2000 lat, więc co się dziwić, że w takie pierdoły wierzą...
Zamknij mordę gówniarzu już bo zaczynasz mi działać na nerwy :) po pierwsze, tutaj proszę bardzo, jakaś idiotka uwierzyła:
po drugie, TU nigdznie nie napisałam, że W TYM poście napisał jakiś debil w to wierzący. Skończ już naprawdę. Albo pisz jak opanujesz czytanie ze zrozumieniem.
http://www.filmweb.pl/film/Blair+Witch+Project-1999-847/discussion/Magia+plotek, 1821123#post_6902036 masz i czytaj pierwszy post, znalazła się debilka, która uwierzyła. DEBILU
Ehh bezmózgi typie, ale w tym temacie nie...
I po co odpowiedziałeś na mojego posta w którym nie było tematu o tym? Najpierw myśl ;] a jeśli nie potrafisz myśleć to te forum nie jest dla cb.