Jedyny horor, który może przestraszyć... i właśnie to jest świadectwo że do zrobienia dobrego filmu niepotrzebny jest budżet mający osiem zer ...
jest klimat. Naprawdę można się przestraszyć. Nie ma krwi, nie wiadomo czego się bać, ale człowiek się boi. No i to pierwszy film nakręcony w takim stylu.
Czy waszym zdaniem horror musi miec kope krwi? i musi w nim latac banda psychicznych debili, aby byl dobry?
Moim zdaniem film nie byl zly:) trzyma napiecie:) ogladajac go w nocy na sluchaweczkach, mialem czasami chwile niepewnosci :D ^^
Tak, film dobry, szczególnie na koniec mnie ciarki przeszły, a to się rzadko zdarza na najnowszych horrorach. Dla fanów tego typu horrorów polecam Paranormal Activity (podobny klimacik :) )
Jak na razie nie widzę argumentu, że ten film jako nieliczny straszy dźwiękiem, a nie obrazem. Ilekroć człowiek ogląda horror, to wystraszy się dopiero, jak zobaczy mnóstwo krwi, ciał pociętych, świrów z piłami itp. itd. A tu film możesz oglądać z zamkniętymi oczami, a i tak na pewno padniesz ze strachu, bo coś słyszysz... I nie mówcie mi, że są jakieś osoby, które nie boją się wyjść w nocy gdzieś w ciemności, a już na pewno jak dręczy cię jakiś dźwięk... tak, dźwięk gra twoim umysłem, a twórcy świetnie to wykorzystali. A ci, co mówią, że ich to nie poruszyło, pewnie oglądają bajki ciągle, bo tylko tak można to wytłumaczyć... Zgodzę się co do jednego, że poszli trochę za daleko pisząc "oparty na faktach", nie wciskajmy kitu sobie, tylko mówmy prawdę.