PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 126 tys. ocen
6,3 10 1 126421
6,1 44 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Pierwszy raz oglądałem osławiony BWP jako gówniarz, zaraz po jego premierze. Lubię od czasu do czasu wrócić do filmów z dawnych lat, więc tym razem na warsztat poszedł właśnie horror, który swego czasu zatrząsł światkiem tego typu produkcji. Niestety, od filmu odrzuciło mnie niemal wszystko. Począwszy od koszmarnej gry naturszczyków a na nudnym scenariuszu kończąc. Jak na ironię, najlepsze sceny są na początku filmu gdy młodzi dokumentaliści przeprowadzają wywiady z mieszkańcami miasteczka. Odradzam seans osobom niezdecydowanym. Lepiej poświęcić ten czas na inną produkcję.

NW_

A ja odradzam nawet zdecydowanym. Bo to mega nudne filmidło, no chyba ze ktos jest miłośnikiem filmów "nagrywanych z ręki" (czego ja sam niecierpię). Największą wadą tego filmu jest brak klimatu i nuda. A tak na marginesie, gry komputerowe z serii Blair with są bardzo ciekawe, zdecydowanie lepsze niż filmowa inspiracja.

ocenił(a) film na 5
Boof_X

Nie zrozumiałeś, właśnie o to chodziło, film miał wyglądać jak kręcony z ręki, jest to elementem fabuły. Żałuję tylko, że nie oglądałem go w kinie w 99 tym, na pewno zrobiłby na mnie większe wrażenie. Oglądając go po latach i paru innych horrorach nadal jest jednak dobry, ale nie rewelacyjny jak niektórzy uważają. W pełni zgadzam się jednak z NW_ co do scen odpytywania mieszkańców, budują klimat tego filmu, wespół z "kamerą z ręki". z tego co pamiętam kampania reklamowa tego filmu była mniej więcej taka, że "po latach odnaleziono kamerę z przerażającym nagraniem":) Amerykanin kupi wszystko:P