PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126765
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Tylko klimat

ocenił(a) film na 5

"Blair Witch Project" to chyba jeden z filmów, który miał najlepszy stosunek wpływów do kosztów wytworzenia. I według mnie chyba pod tym względem film jest wart największej uwagi. Sama treść tego filmu według mnie jest jakaś taka nijaka. Ogląda się to może nie najgorzej, ale coś mu brakuje. Może właśnie tego większego budżetu. Zarzucić mogę mu to, że zaczyna się coś dziać dopiero w połowie filmu, a i tak zresztą niewiele się dzieje. Głównie co widzimy w tym filmie to tylko las i ciemność. Autorzy tego filmu może chcieli nam pokazać film, który działa na naszą wyobraźnię, ale podali nam chyba zbyt mało, żeby mogła ona pracować. Ciągły szelest, płacz dziecka, później jakieś krzyki to trochę za mało na dobry horror. Jednak mimo wszystko film należy pochwalić za ciekawy sposób ukazania fabuły - za pomocą "amatorskiego kamerowania". I nie można odmówić temu filmowi ważnej rzeczy - klimatu - który film w pewnej ilości zdecydowanie posiada. Dla mnie Blair Witch 2 jest jednak zdecydowanie lepszym filmem, bo przede wszystkim bardziej przerażającym. Ocena projektu 5 z plusem/10.